Baksels Sassevras

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Sassevras
Chef stoffer en blik
Berichten: 5
Lid geworden op: wo 29 dec 2021, 22:55

Baksels Sassevras

Bericht door Sassevras »

Zoals belooft de 2 broodjes die ik vandaag gebakken hebt.
Afbeelding

Afbeelding

Mijn donker bruin brood gaat goed, maar bij het wit brood wil het nog niet lukken. Deze rijzen goed, maar met het bakken gaat het toch niet goed..ze zijn wel luchtig. Het brood smaakt ook goed.
Ik heb de volgende hoeveelheden gebruikt
Afbeelding
Het brood bak ik met BBM van Kenwood BM 350, op het basis programma.

In de eerdere versie gebruikte ik suiker, dit heb ik nu achterwegen gelaten. Wat zou ik het beste nu kunnen aanpassen.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Baksels Sassevras

Bericht door BakkerGerrit »

Goedemorgen Saskia,
Ik ben niet van de broodbakmachines maar ik vind 4% vet in je recept erg veel. Dat zou ik als eerste aanpakken naar 1 tot 1,5% .

Omdat je bruine brood beter gaat vermoed ik dat je tarwebloem mogelijke minder geschikt is voor het bakken van brood. Welke bloem gebruik je?
Gebruikersavatar
Sassevras
Chef stoffer en blik
Berichten: 5
Lid geworden op: wo 29 dec 2021, 22:55

Re: Baksels Sassevras

Bericht door Sassevras »

Ik heb de bloem van de en Lidl gebruikt. En het donkere brood is bosmix donker van de molen krijgsman, uit Blokker.
Plaats reactie