Zoals belooft de 2 broodjes die ik vandaag gebakken hebt.
Mijn donker bruin brood gaat goed, maar bij het wit brood wil het nog niet lukken. Deze rijzen goed, maar met het bakken gaat het toch niet goed..ze zijn wel luchtig. Het brood smaakt ook goed.
Ik heb de volgende hoeveelheden gebruikt
Het brood bak ik met BBM van Kenwood BM 350, op het basis programma.
In de eerdere versie gebruikte ik suiker, dit heb ik nu achterwegen gelaten. Wat zou ik het beste nu kunnen aanpassen.
Baksels Sassevras
- Sassevras
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 5
- Lid geworden op: wo 29 dec 2021, 22:55
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Baksels Sassevras
Goedemorgen Saskia,
Ik ben niet van de broodbakmachines maar ik vind 4% vet in je recept erg veel. Dat zou ik als eerste aanpakken naar 1 tot 1,5% .
Omdat je bruine brood beter gaat vermoed ik dat je tarwebloem mogelijke minder geschikt is voor het bakken van brood. Welke bloem gebruik je?
Ik ben niet van de broodbakmachines maar ik vind 4% vet in je recept erg veel. Dat zou ik als eerste aanpakken naar 1 tot 1,5% .
Omdat je bruine brood beter gaat vermoed ik dat je tarwebloem mogelijke minder geschikt is voor het bakken van brood. Welke bloem gebruik je?
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Sassevras
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 5
- Lid geworden op: wo 29 dec 2021, 22:55
Re: Baksels Sassevras
Ik heb de bloem van de en Lidl gebruikt. En het donkere brood is bosmix donker van de molen krijgsman, uit Blokker.