Voorzichtige start: de avonturen van Richie
- Richie H
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 6
- Lid geworden op: ma 07 mar 2022, 22:23
Voorzichtige start: de avonturen van Richie
Onderstaand naar volgend recept:
250gr tarwemeel
250gr tarwebloem
10gr instant gist
15gr roomboter
9gr zout
10gr suiker
50gr zaden en pitten
290gr water
Alles op kamertemperatuur en op lang kneedprogramma in de bbm, afmaken met de hand
Het vormen was ik nog niet zo mee bezig, heb nu gezien wat het vormen van een busbrood inhoudt, dat is voor de volgende.
De eerste rijs gaat goed, daarna de vormrijs? Beide 45 minuten en dan 35 minuten op 220 graden in de 4D heteluchtoven. En dan rijst hij toch niet zo lekker meer. Ben er nog niet achter waarom. Maar dat komt wel. Het is heerlijk iig!
250gr tarwemeel
250gr tarwebloem
10gr instant gist
15gr roomboter
9gr zout
10gr suiker
50gr zaden en pitten
290gr water
Alles op kamertemperatuur en op lang kneedprogramma in de bbm, afmaken met de hand
Het vormen was ik nog niet zo mee bezig, heb nu gezien wat het vormen van een busbrood inhoudt, dat is voor de volgende.
De eerste rijs gaat goed, daarna de vormrijs? Beide 45 minuten en dan 35 minuten op 220 graden in de 4D heteluchtoven. En dan rijst hij toch niet zo lekker meer. Ben er nog niet achter waarom. Maar dat komt wel. Het is heerlijk iig!
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Voorzichtige start: de avonturen van Richie
Hallo Richie H...
Kijk hier voor het vormen/opmaken ook eens naar:
Mijn fotoalbum Busbrood bakken.
Vooral de fotonummers 6 t/m 12 zijn hier bij het belangrijkste.
Succes ermee.
Laatst gewijzigd door bakplaat op wo 09 mar 2022, 16:29, 1 keer totaal gewijzigd.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Voorzichtige start: de avonturen van Richie
Dit is inderdaad een goede handleiding waar ik veel aan gehad heb, echter zie ik nu nog maar 4 foto's in het album staan
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Voorzichtige start: de avonturen van Richie
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Richie H
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 6
- Lid geworden op: ma 07 mar 2022, 22:23
Re: Voorzichtige start: de avonturen van Richie
Inmiddels een flink aantal broden verder en een hoop leergeld, maar altijd lekker brood. M'n schouder wil echt niet mee, dus er is een Maxima mpm7 in huis gekomen. Hiermee lukt het dan eindelijk wel goed om een fatsoenlijk glutennetwerk te bouwen.
Dit laatste brood had iets langer in de oven gemogen, het vormen is er nog niet helemaal, maar wat een succes! Zo hoog ist nog niet gekomen..
Recept:
T150 (uit Frankrijk meegenomen) 250g
T65 250g
Gist 1,4%
Zout 1,8%
Roomboter 3%
Water 68%
Zaden en pitten 14%
Iets teveel water (denk ik),maar anders krijg ik de T65 niet aan de gang. Met 67% worden het 2 losse ballen in de menger, met 68% plakt het wat meer, maar gaat het mengen gewoon goed
Ik heb er een nieuwe hobby bij in ieder geval!
Dit laatste brood had iets langer in de oven gemogen, het vormen is er nog niet helemaal, maar wat een succes! Zo hoog ist nog niet gekomen..
Recept:
T150 (uit Frankrijk meegenomen) 250g
T65 250g
Gist 1,4%
Zout 1,8%
Roomboter 3%
Water 68%
Zaden en pitten 14%
Iets teveel water (denk ik),maar anders krijg ik de T65 niet aan de gang. Met 67% worden het 2 losse ballen in de menger, met 68% plakt het wat meer, maar gaat het mengen gewoon goed
Ik heb er een nieuwe hobby bij in ieder geval!
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Voorzichtige start: de avonturen van Richie
Mooi brood. Oefening baart kunst en goed gereedschap is het halve werk
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Richie H
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 6
- Lid geworden op: ma 07 mar 2022, 22:23
Re: Voorzichtige start: de avonturen van Richie
Fijn! Dank voor de bemoedigende reactie en idd, het is een genot om zo te mengen, eindelijk resultaat! De grijns was niet van mn gezicht weg te slaan iig. Fijn als het dan toch een keer lukt..Levinebaktbrood schreef: ↑wo 15 jun 2022, 01:15 Mooi brood. Oefening baart kunst en goed gereedschap is het halve werk
- Richie H
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 6
- Lid geworden op: ma 07 mar 2022, 22:23
Re: Voorzichtige start: de avonturen van Richie
Rozijnenbrood
Wij doen met z'n 2-en aan Project Gezond en voor komende week staat daar een paar keer rozijnenbrood op het menu.
Laat ik nou een hobbybakkert zijn!
Patentbloem 300
Volkorenbloem 50
Totaal 350
Haver 60 17%
gist 5 1,4%
olie 21 6,0%
zout 7 2,0%
Kaneel 5 1,5%
Honing 20 5,8%
Water 220 62,9%
Melk 35 10,0%
Rozijnen 120 34,3%
Wat een heerlijke geur in huis!
Wij doen met z'n 2-en aan Project Gezond en voor komende week staat daar een paar keer rozijnenbrood op het menu.
Laat ik nou een hobbybakkert zijn!
Patentbloem 300
Volkorenbloem 50
Totaal 350
Haver 60 17%
gist 5 1,4%
olie 21 6,0%
zout 7 2,0%
Kaneel 5 1,5%
Honing 20 5,8%
Water 220 62,9%
Melk 35 10,0%
Rozijnen 120 34,3%
Wat een heerlijke geur in huis!
- dirkjanl
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 74
- Lid geworden op: ma 25 nov 2019, 19:50
- Locatie: Borger
Re: Voorzichtige start: de avonturen van Richie
Niet slecht ;-)
Herstartende hobbyist die graag iets nieuws uitprobeert.
Werkt met Bakkerijwereld oven BW Home 2,2kW en een oude Bosch Mum 6 keukenmachine.
Werkt met Bakkerijwereld oven BW Home 2,2kW en een oude Bosch Mum 6 keukenmachine.