Rijsttaart
- 1md65
- Deegroller
- Berichten: 274
- Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
- Locatie: België
Rijsttaart
Vandaag eens een poging ondernomen om een rijsttaartje te maken. Smaak werd goedgekeurd maar toch wat uitgedroogd na het afbakken
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Giovanni
- Jongste bediende
- Berichten: 33
- Lid geworden op: wo 12 jan 2022, 12:58
Re: Rijsttaart
Owww, ziet er lekker uit, bedankt voor de inspiratie voor dit weekend.
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Rijsttaart
Hallo Giovanni... Je Rijsttaart/vlaai ziet er redelijk uit hoor, maar het kan altijd mooier.
Kook een vulling van 1000 gr. melk en 200 gr. paprijst, 250 gr. suiker en wat vanillesmaak. Spatel er na enige afkoeling 3 eidooiers door en vul de vlaaivorm met 2/3 van dit rijstmengsel. Klop 3 eiwitten stijf en spatel die door de achtergehouden rijstmassa. Verdeel dit over de bovenkant van de gevulde vlaai en strijk het glad. Bak de vlaai af op ± 180 º C. in ± 30-35 minuten. Na het afbakken de vlaai niet meteen lossen, maar even af laten koelen, om breuk te voorkomen.
Je kunt de vlaai direct in punten snijden, maar ook eerst nog versieren, met geklopte slagroom en wat chocolade strooisel.
Succes ermee en deel je nieuwe resultaat hier op het forum.
Kook een vulling van 1000 gr. melk en 200 gr. paprijst, 250 gr. suiker en wat vanillesmaak. Spatel er na enige afkoeling 3 eidooiers door en vul de vlaaivorm met 2/3 van dit rijstmengsel. Klop 3 eiwitten stijf en spatel die door de achtergehouden rijstmassa. Verdeel dit over de bovenkant van de gevulde vlaai en strijk het glad. Bak de vlaai af op ± 180 º C. in ± 30-35 minuten. Na het afbakken de vlaai niet meteen lossen, maar even af laten koelen, om breuk te voorkomen.
Je kunt de vlaai direct in punten snijden, maar ook eerst nog versieren, met geklopte slagroom en wat chocolade strooisel.
Succes ermee en deel je nieuwe resultaat hier op het forum.
Laatst gewijzigd door bakplaat op za 09 apr 2022, 03:52, 1 keer totaal gewijzigd.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Victory
- Warme bakker
- Berichten: 578
- Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42
Re: Rijsttaart
Heb je wellicht de rijst grammen en melk grammen verwisseld? Ik meen mij te herinneren dat je 1000 gram melk op 200 gram rijst doet....
Groetjes Victory
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Rijsttaart
Goed opgemerkt Victory ...ik heb zojuist het bericht aangepast.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.