PAIN COURONNE OP BASIS VAN DESEM
RECEPT: 3 STUKS
1530 g. T-65 90 %
170 g. T-1150 10 %
340 g. Desem 20 %
7 g. Gist 0,4 % (bij nachtoverbrugging)
34 g. Schenkstroop-karamel 2 %
34 g. Roomboter 2 %
34 g. Zeezout 2 %
9 g. Kersenacerola 0,5 %
1105 g. H2O ca. 65 %
Deegtemperatuur: 26 °C.
b]WERKWIJZE:[/b]
•Kneden: Op de juiste deegtemperatuur afkneden tot een glad en
soepel deeg
•Bulkrijs: 90 minuten, na 30 minuten een doorslag geven!
•Afwegen: 18 X 150 g. voor de bollen en 3 X 175 g voor de hoedjes.
•Bolrijs: 45 minuten
•Uitrollen: De bollen van 175 g. uitrollen tot een plak die het hoedje,
en de bodem van het mandje bedekken.
De buitenste rand lichtjes bestrijken met olijfolie.
•Opbollen: 6 bollen per mandje gelijkmatig over het mandje verdelen.
•Insnijden: Met de botte kant van het mes insnijden, zodat de driehoekjes over de bollen gelegd kan worden. (zie foto)
• Nachtoverbrugging: 24 uur.
•Inschieten: Met dubbel siliconenvellen en eventueel insnijden.
•Bakken: 250 °C. met stoom en thermostaat direct terug na 220 °C.
•Baktijd: ca. 25 minuten; krokant afbakken.
Broodvirtuoos bakt Pain Couronne
- De Broodvirtuoos
- Deegroller
- Berichten: 290
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Broodvirtuoos bakt Pain Couronne
Gerezen brood is geprezen brood.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
- De Broodvirtuoos
- Deegroller
- Berichten: 290
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Re: Broodvirtuoos bakt Pain Couronne
Mocht je geen Corounne-mandjes hebben, dan kon je ook gewoon een rond mandje gebruiken met een klein potje (o.i.d.) in het midden zetten, en daarover een deegkleedje.
Gerezen brood is geprezen brood.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.