Broodvirtuoos bakt Pain Couronne

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
De Broodvirtuoos
Deegroller
Berichten: 290
Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33

Broodvirtuoos bakt Pain Couronne

Bericht door De Broodvirtuoos »

PAIN COURONNE OP BASIS VAN DESEM

Afbeelding

Afbeelding

RECEPT: 3 STUKS

1530 g. T-65 90 %
170 g. T-1150 10 %
340 g. Desem 20 %
7 g. Gist 0,4 % (bij nachtoverbrugging)
34 g. Schenkstroop-karamel 2 %
34 g. Roomboter 2 %
34 g. Zeezout 2 %
9 g. Kersenacerola 0,5 %
1105 g. H2O ca. 65 %

Deegtemperatuur: 26 °C.

b]WERKWIJZE:[/b]
•Kneden: Op de juiste deegtemperatuur afkneden tot een glad en
soepel deeg
•Bulkrijs: 90 minuten, na 30 minuten een doorslag geven!
•Afwegen: 18 X 150 g. voor de bollen en 3 X 175 g voor de hoedjes.
•Bolrijs: 45 minuten
Uitrollen: De bollen van 175 g. uitrollen tot een plak die het hoedje,
en de bodem van het mandje bedekken.
De buitenste rand lichtjes bestrijken met olijfolie.
•Opbollen: 6 bollen per mandje gelijkmatig over het mandje verdelen.
•Insnijden: Met de botte kant van het mes insnijden, zodat de driehoekjes over de bollen gelegd kan worden. (zie foto)
• Nachtoverbrugging: 24 uur.
•Inschieten: Met dubbel siliconenvellen en eventueel insnijden.
•Bakken: 250 °C. met stoom en thermostaat direct terug na 220 °C.
•Baktijd: ca. 25 minuten; krokant afbakken.
Gerezen brood is geprezen brood.

Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Gebruikersavatar
De Broodvirtuoos
Deegroller
Berichten: 290
Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33

Re: Broodvirtuoos bakt Pain Couronne

Bericht door De Broodvirtuoos »

Afbeelding

Mocht je geen Corounne-mandjes hebben, dan kon je ook gewoon een rond mandje gebruiken met een klein potje (o.i.d.) in het midden zetten, en daarover een deegkleedje.
Gerezen brood is geprezen brood.

Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Plaats reactie