Broodvirtuoos bakt Wellkorn

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
De Broodvirtuoos
Deegroller
Berichten: 290
Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33

Broodvirtuoos bakt Wellkorn

Bericht door De Broodvirtuoos »

Afbeelding

Mijn variant op de Waldkorn (gekleurd witbrood met zaden).

De Wellkorn (de naamgeving is aanduiding naar -nog-gezonder brood) is een 100% tarwe-volkorenbrood met 15% zaden (als kookstuk toegevoegd.)
Ingezet met 30% volkoren-desem en verwerkt met nachtoverbrugging. De Wellkorn bevat géén toevoegingen zoals broodverbetermiddelen.
Gerezen brood is geprezen brood.

Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Broodvirtuoos bakt Wellkorn

Bericht door hjeverts »

Die ziet er wel smakelijk uit :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Plaats reactie