Hallo allen,
Misschien een rare/domme vraag: zijn recepten met een poolish makkelijk om te rekenen naar een recept zonder ?
Het is natuurlijk een beetje tegendraads maar toch; soms zie ik een leuk recept op basis van poolish maar ontbreekt de tijd om die ruste zo'n acht uur te laten fermenteren.
Is een dergelijk recept dan ook te maken op basis van gist?
(Of ben ik nou aan 't vloeken in de kerk ... ?)
Groetjes,
Jan
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Poolish recepten omrekenen ... ?
- jbe
- Jongste bediende
- Berichten: 31
- Lid geworden op: di 02 aug 2016, 11:28
Poolish recepten omrekenen ... ?
Oud brood is niet hard, hard is het leven zonder brood.
(http://www.bakkerijmuseum.nl/kalwiblo/i ... p?t=5&h=49)
(http://www.bakkerijmuseum.nl/kalwiblo/i ... p?t=5&h=49)
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Poolish recepten omrekenen ... ?
Ja hoor, dat is heel makkelijk. Je doet de ingrediënten van de poolish direct bij de overige ingrediënten ......
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- jbe
- Jongste bediende
- Berichten: 31
- Lid geworden op: di 02 aug 2016, 11:28
Re: Poolish recepten omrekenen ... ?
Hallo Levine,
Dank voor je antwoord,
Ik neem wel aan dat de hoeveelheid gist moet worden verhoogd naar 2 % ... toch?
Groetjes,
Jan
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Dank voor je antwoord,
Ik neem wel aan dat de hoeveelheid gist moet worden verhoogd naar 2 % ... toch?
Groetjes,
Jan
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Oud brood is niet hard, hard is het leven zonder brood.
(http://www.bakkerijmuseum.nl/kalwiblo/i ... p?t=5&h=49)
(http://www.bakkerijmuseum.nl/kalwiblo/i ... p?t=5&h=49)
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: Poolish recepten omrekenen ... ?
Nee hoor, 1% is meer dan genoeg om een brood mee te maken. Bij kamertemperatuur verdubbelt het deeg dan in + 1 uur. Maar als je het deeg sneller wil laten rijzen dan staat het je natuurlijk altijd vrij om meer te gebruiken...
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Poolish recepten omrekenen ... ?
Al je droge gist gebruikt vind ik 2% te veel, voor verse gist kan het wel. Ik gebruik meestal tussen de 1 en 1,4% droge gist (en soms ook minder en voor degen met veel suiker, vetstof, vulling gebruik ik wel meer).
Hoe minder gist, hoe langer de rijstijden, hoe meer smaak het brood krijgt.
Hoe minder gist, hoe langer de rijstijden, hoe meer smaak het brood krijgt.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken