Hoi,
Ik weet niet of ik mijn vraag hier onder technieken goed staat, maar weet niet waar hem anders te plaatsen. Zag geen topic staan over ingredienten.
Weet iemand het exacte verschil tussen de roggemeel types 610 en 1150?
Heb dit namelijk nodig voor ontbijt (peper) koek te maken.
BVD Paul
Types Roggebloem/-meel
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5292
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Types Roggebloem/-meel
Type 610 is roggebloem en type 1150 is roggemeel.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine
- freggel33
- Deegroller
- Berichten: 308
- Lid geworden op: zo 29 sep 2013, 19:09
- Locatie: In het midden van het land
Re: Types Roggebloem/-meel
Ik dacht dat het getal staat voor de hoeveelheid vaste stof die overblijft na verbranding van een bepaalde hoevelheid meel/bloem. Des te hoger het getal, des te beter kun je er brood mee bakken, ws des te meer gluten zitten erin.
Verbeter me maar als ik het mis heb.
Paul
Verbeter me maar als ik het mis heb.
Paul
Ik hou wel van een goeie bui....
Rofco B5, Rofco B20, Rofco N 15
Rofco B5, Rofco B20, Rofco N 15
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1740
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Types Roggebloem/-meel
Hier heb je wat Nederlandse info over meel http://nl.wikipedia.org/wiki/Meel en hier een diepgaander Duits stuk. Gooi het even door Googletranslate als je moeite hebt met Duits. http://de.wikipedia.org/wiki/Mehl
Niet bij brood alleen....
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 3601
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Types Roggebloem/-meel
Rogge 1150 is geen volkoren roggemeel. Ik heb het hier thuis wel gehad. Het hangt er een beetje tussen in, dus wel meer vezels dan roggebloem, maar minder dan volkoren.
Wil
Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!
Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood
Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood