Eerste poging gelukt
Geplaatst: di 19 nov 2013, 21:12
Nadat ik alle youtube-filmpjes over kneedtechnieken grondig heb bestudeerd, en vandaag toegepast, heb ik een prachtig resultaat met de anijs-kerstbroodjes van Levine. http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/ ... ng-en.html
Met aangelengde gecondenseerde melk, omdat ik geen verse volle melk in de winkel had. Tussen het rijzen door het deeg in de koeling gezet en op tijd doorgeslagen. Ik moet tussen het klanten helpen doorwerken, dus een planning en de koeling zullen me moeten helpen.
Een paar broodjes in de vriezer om te zien hoe ze smaken als ze eruit komen, een paar om te laten proeven aan anderen en eentje om te zien hoe het morgen smaakt. Als het product naar mijn wens is wordt dit mijn kerstaanbieding en ga ik er een paar honderd van bakken.
Nog één vraagje hierover: bak je ze met stoom of beter zonder?
Het volgende wat ik wil gaan maken is Frans Landbrood en Desembroden.
Ik wil gaan werken met wat hoogwaardiger meel van http://molendearend.nl/
Maar wat te kiezen?
Biologisch meel, Meel met broodverbeteraar, Bloem, Spelt?
Advies welkom.
Qua meelsoort en qua planning rijs/koeling.
Deegstukjes zijn als baby's. Zacht en kwetsbaar, in staat om te groeien als ze met liefde worden behandeld.
Doorslaan en dan weer mooi opbollen. Kneden zullen we je, tot je eetbaar bent.
Met aangelengde gecondenseerde melk, omdat ik geen verse volle melk in de winkel had. Tussen het rijzen door het deeg in de koeling gezet en op tijd doorgeslagen. Ik moet tussen het klanten helpen doorwerken, dus een planning en de koeling zullen me moeten helpen.
Een paar broodjes in de vriezer om te zien hoe ze smaken als ze eruit komen, een paar om te laten proeven aan anderen en eentje om te zien hoe het morgen smaakt. Als het product naar mijn wens is wordt dit mijn kerstaanbieding en ga ik er een paar honderd van bakken.
Nog één vraagje hierover: bak je ze met stoom of beter zonder?
Het volgende wat ik wil gaan maken is Frans Landbrood en Desembroden.
Ik wil gaan werken met wat hoogwaardiger meel van http://molendearend.nl/
Maar wat te kiezen?
Biologisch meel, Meel met broodverbeteraar, Bloem, Spelt?
Advies welkom.
Qua meelsoort en qua planning rijs/koeling.
Deegstukjes zijn als baby's. Zacht en kwetsbaar, in staat om te groeien als ze met liefde worden behandeld.
Doorslaan en dan weer mooi opbollen. Kneden zullen we je, tot je eetbaar bent.