oventemperatuur
Geplaatst: wo 19 nov 2014, 18:13
Hallo allemaal,
In de keuken hebben we een houtgestookt fornuis. Daar koken we op. De oven in dat fornuis (Husqvarna 726, bouwjaar 1940) wordt op zijn hoogst 175 graden, maar de temperatuur blijft daar meestal iets onder. Brood bak ik al jaren in een elektrische oven. Dat gaat goed en daarover heb ik geen vragen. Nu zou ik graag eens brood in de oven van het fornuis willen bakken, maar heb geen idee of dat vanwege de lage temperatuur mogelijk is. Natuurlijk zou ik het kunnen proberen en het broodstuk net zo lang in de oven kunnen laten staan tot de kerntemperatuur 90 graden is. Ik ben er echter huiverig voor om hiermee te experimenteren aangezien ik het onverteerbaar zou vinden als een brood zou mislukken en ik het zou kunnen wegkiepen.
Daarom mijn vraag:
Kun je tussen 150 en 175 graden met verlengde tijden brood bakken of moet ik daar beter vanaf zien?
Ben benieuwd!
Rob
In de keuken hebben we een houtgestookt fornuis. Daar koken we op. De oven in dat fornuis (Husqvarna 726, bouwjaar 1940) wordt op zijn hoogst 175 graden, maar de temperatuur blijft daar meestal iets onder. Brood bak ik al jaren in een elektrische oven. Dat gaat goed en daarover heb ik geen vragen. Nu zou ik graag eens brood in de oven van het fornuis willen bakken, maar heb geen idee of dat vanwege de lage temperatuur mogelijk is. Natuurlijk zou ik het kunnen proberen en het broodstuk net zo lang in de oven kunnen laten staan tot de kerntemperatuur 90 graden is. Ik ben er echter huiverig voor om hiermee te experimenteren aangezien ik het onverteerbaar zou vinden als een brood zou mislukken en ik het zou kunnen wegkiepen.
Daarom mijn vraag:
Kun je tussen 150 en 175 graden met verlengde tijden brood bakken of moet ik daar beter vanaf zien?
Ben benieuwd!
Rob