broodbaksteen

Leuk, al die termen, maar wat betekenen ze eigenlijk allemaal?
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pauline
Jongste bediende
Berichten: 47
Lid geworden op: ma 26 jan 2015, 17:09

broodbaksteen

Bericht door Pauline » za 07 feb 2015, 18:02

Even een vraagje over de plaats in de oven van de broodbak/pizzasteen, moet deze altijd onderin? of 'gewoon' net als bij het brood bakken in het midden? ( wil een frans landbrood bakken, recept van Levine)

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5000
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: broodbaksteen

Bericht door Levinebaktbrood » za 07 feb 2015, 23:30

Dat ligt aan de oven. Bij mij ligt de steen onderin op de onderste richel.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 3381
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: broodbaksteen

Bericht door lekkermelig » zo 08 feb 2015, 00:10

Pauline,
Je moet die steen gewoon op een plekje leggen waar ie lekker stevig ligt en goed past. De steen is vooral bedoeld om veel meer warmte vast te houden in de oven, dus de plek doet er niet zo toe. Je broden moeten niet te dicht tegen je verwarmingselementen zitten, dus in de praktijk zal je steen niet heel hoog in de oven liggen, maar als je een grote oven hebt kan middenin ook prima.

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Plaats reactie