Pagina 1 van 1

broodbaksteen

Geplaatst: za 07 feb 2015, 18:02
door Pauline
Even een vraagje over de plaats in de oven van de broodbak/pizzasteen, moet deze altijd onderin? of 'gewoon' net als bij het brood bakken in het midden? ( wil een frans landbrood bakken, recept van Levine)

Re: broodbaksteen

Geplaatst: za 07 feb 2015, 23:30
door Levinebaktbrood
Dat ligt aan de oven. Bij mij ligt de steen onderin op de onderste richel.

Re: broodbaksteen

Geplaatst: zo 08 feb 2015, 00:10
door lekkermelig
Pauline,
Je moet die steen gewoon op een plekje leggen waar ie lekker stevig ligt en goed past. De steen is vooral bedoeld om veel meer warmte vast te houden in de oven, dus de plek doet er niet zo toe. Je broden moeten niet te dicht tegen je verwarmingselementen zitten, dus in de praktijk zal je steen niet heel hoog in de oven liggen, maar als je een grote oven hebt kan middenin ook prima.

Wil