Pagina 1 van 1

meel of bloem zeven voor luchtigheid.

Geplaatst: di 05 mei 2015, 16:37
door Pollepel
Mede bakkers,

Ik las pas dat iemand zijn meel en bloem zeeft om zo luchtigheid te krijgen. Dit omdat de bloem en meel vaak in de verpakking zit geperst. Dus door het zeven komt alles lekker los. Iemand hier ervaring mee om dit bij het bakken van brood te doen? Of is dit iets onzins?

Gr Léon

Re: meel of bloem zeven voor luchtigheid.

Geplaatst: di 05 mei 2015, 16:53
door lekkermelig
Ik kan me voorstellen dat je met cake en andere luchtige zaken geen klontjes in het geheel wil. Dan is zeven wel nuttig. Maar voor brood lijkt het mij niet zo zinvol, je kneedt het zo lang en intensief dat de structuur toch compleet verandert.

Wil

Re: meel of bloem zeven voor luchtigheid.

Geplaatst: di 05 mei 2015, 16:57
door Rob van Rotterdam
Zo is het.
Helemaal eens met de heer Lekkermelig. :D

Re: meel of bloem zeven voor luchtigheid.

Geplaatst: di 05 mei 2015, 20:55
door Pollepel
Kijk weer wat wijzer. Ik houd het zelf bij brood bakken dus laat het zeven achterwegen, scheelt weer een stofwolk. :G :G
thanks

Re: meel of bloem zeven voor luchtigheid.

Geplaatst: wo 06 mei 2015, 09:43
door bakplaat
Vroeger tijdens de vakopleiding moest de bloem, zowel voor brood als banket, altijd gezeefd worden.
Niet alleen voor luchtigheid ,maar ook om er evt. kleine ongerechtigheden uit te verwijderen.

Zeven doe ik allang niet meer,maar als ik zelf vindt dat de bloem/meel wat te vast in de verpakking zit geperst,sla ik er even met de garde doorheen...
Altijd een luchtig resultaat. :2th: