Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Over brood (en banket) bakken zou je boeken vol kunnen schrijven. En dat gebeurt dus ook.
Hier vind je verschillende boeken over de edele bakkunsten.
Gebruikersavatar
Door 1md65
#52178
Vandaag het 2e boek van Levine ontvangen "Brood uit eigen oven" :G
Ziet er prima uit (had ik wel verwacht). Proficiat !
Een van de volgende dagen zal ik zeker een paar recepten uit proberen.
Nogmaals proficiat.
#52188
Geweldig boek hè! Ik heb het boek sinds vrijdag en ben er super blij mee :D
Gebruikersavatar
Door Melinda
#52200
Ook zo blij mee! :DB2:
Levine, wat heb je weer een top prestatie geleverd. Ik vind het nog mooier dan je eerste boek. :2th:
En wat handig dat je bij elk recept 3 mogelijkheden geeft. Al die "how to" foto's maken het nog duidelijker.
Echt complimenten voor jou! :G
Gebruikersavatar
Door Aivlis
#52210
Dan gaan we gewoon nog even door!
Meteen vorige week het bruinbrood met zonnebloempitten en havervlokken gebakken en dat is nu gebombardeerd tot favoriete busbrood (voor school en werk). Wel met een poolish gemaakt. Heel goed gerezen en een heerlijk luchtig brood. Het brood smaakte echt goed. Ik ben altijd al fan van gebruik van poolish maar met het handige overzicht erbij is het echt gemakkelijk om het zo te bakken.
Dus Levine, hartelijk dank! Dat worden weer heel veel verschillende broden uitproberen de komende weken!
Gebruikersavatar
Door miesje1959
#52220
Het boek is zeker erg mooi en echt geschreven a la Levine.
Helder, duidelijk en weer heerlijk overzichtelijk. :2th: :2th: :2th:

Top hoor Levine, hier gaan we weer fijn uit bakken :G
Gebruikersavatar
Door allema
#52229
Ik heb hem op m'n decemberlijstje gezet.
Ben erg benieuwd naar dit boek.
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#52232
Voor wie meer informatie over Meer brood uit eigen oven wil: klik hier.
Gebruikersavatar
Door Aivlis
#52285
Net uit de oven: de Levientjes :D
Nu in de oven: brood met zaadjes
Zo dadelijk in de oven: Semolinabrood met rozijnen en rozemarijn
Laat het weekend maar komen!
Gebruikersavatar
Door Troela
#52316
Blz 165 broodjes met hazelnoten en vijgen
Afbeelding
Ik had alleen roggemeel en geen roggebloem en gerstemout doe ik niet aan dus klein beetje honing toegevoegd op de gok.
Eentje warm uit oven opgepeuzeld net en smaakt meer dan prima :D
Gebruikersavatar
Door Psomi
#52693
Ben superblij met dit mooie duidelijke boek, een desempje staat in de keuken te borrelen en nu even een recht toe recht aan brood maken.
Lichtbruinbrood (daar is een foutje in geslopen) er staat 3000gr tarwebloem, ik heb 300 gr genomen en nu afwachten maar tot we kunnen smullen van dit lekkere homemade bread. :2th:
Gebruikersavatar
Door Troela
#52694
Staan meer fouten in dat recept, kijk even op haar blog voor de zekerheid :lol:
Laatst gewijzigd door Ballie op za 26 nov 2016, 13:19, 1 keer totaal gewijzigd. Reden: Overbodige quote verwijderd. Het is niet nodig het direct voorgaande bericht (volledig) te quoten...
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#52706
Leuk om al die broden te zien die jullie uit mijn boek bakken :G.

In het recept voor het lichtbruine brood (pagina 33) zijn inderdaad foutjes geslopen. Ik heb de tekst goed aangeleverd, maar de vormgeefster is ermee aan de haal gegaan en bij het nakijken heb ik het over het hoofd gezien :? .

Hierbij de juiste hoeveelheden en ingrediënten:

AfbeeldingErrataboekuiteigenoven by Levine, on Flickr
Gebruikersavatar
Door Psomi
#52711
Ik heb m gisteren gemaakt en hij was heerlijk....nu het 7 granenbrood in de maak om vanavond te "soppen" met een heerlijke pan stoofvlees....
Laatst gewijzigd door lekkermelig op zo 27 nov 2016, 11:35, 1 keer totaal gewijzigd. Reden: quoten van het hele bericht is niet nodig, zeker niet als het recht boven je eigen reactie staat
Gebruikersavatar
Door Bobbee
#52733
Even en korte vraag, welk boek kun je het beste het eerste aanschaffen? Volgt het 1 het ander op? Voor mijzelf heb ik het liefst het boek met de meeste desem recepten...

Alvast bedankt.
Gebruikersavatar
Door Troela
#52739
Deel 2 heeft veel meer desem recepten omdat groot deel van recepten op 3 manieren uitgevoerd kunnen worden:
gist, poolish, desem
Gebruikersavatar
Door Bobbee
#52740
Troela schreef:Deel 2 heeft veel meer desem recepten omdat groot deel van recepten op 3 manieren uitgevoerd kunnen worden:
gist, poolish, desem
Super! Besteld.
#52780
Gisteren heb ik mijn exemplaar ontvangen. Ben er helemaal blij mee .
En dus ook al mijn eerste broodje uit het boek gebakken. Weliswaar aangepast omdat ik niet alle ingredienten in huis had, maar wel tevreden over het resultaat.

Ik heb dus het notenbroodje gebakken, de walnoten olie heb ik vervangen door sesamolie, de walnoten door 100 gr. Amandelen, en de 50 gr. amandelen heb ik vervangen door 50gr. Pompoenpitten.

En door een gebrek aan rijsmandje heb ik 1 groot brood gebakken.

En het resultaat: lekker!
Op naar de volgende broden :-)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#52890
Gelukkig is het bijna 5 december :G. Alvast veel bakplezier!
Gebruikersavatar
Door barto
#54527
Vandaag bestelt. Nu geduld hebben tot maandag.
Vond het eerste boek ook al super. Heb even de foutjes die hierboven staan opgeslagen dan kan ik die veranderen.
Dacht dat ik vd week nog een berichtje zag over enkele foutjes maar die kan ik niet meer vinden. Of haal ik nu dingen door elkaar?

gr. Bart
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#54529
In de 1e druk van Meer brood uit eigen oven staan er fouten in 2 recepten. In de 2e druk is de fout op pagina 33 herstelt, maar helaas niet de fout in het recept op pagina 91.

Hierbij de juiste versies van de recepten.

AfbeeldingErratum Meer brood uit eigen oven by Levine, on Flickr
Gebruikersavatar
Door barto
#54617
Vandaag dan binnen gekomen.
Wat een geweldig duidelijk en verzorgd boek weer.
Ik heb ook beide boeken van Robert Beckhoven maar deze twee zijn zoveel completer.
Mooie recepten en een zeer duidelijke uitleg. Super Levine!
Een aanrader!! :2th:
Gebruikersavatar
Door Lianne
#58734
Ik haal lekker een 'oud' topic even omhoog ;) Levine, wat een fijn boek heb je ervan gemaakt. Inmiddels heb ik 4 recepten gemaakt en mijn vriend heeft het ook al aangedurfd om er een te maken.
Het echte feeststuk was met kerst; door mijn allergie al een tijd geen kerststol gegeten en wat heb ik die gemist. Dus heb ik het feestbrood gemaakt :G

Plaatje bij het praatje:
Afbeelding
papagena liked this
Tijdelijk uitgeschakeld

Hoe zou het toch met onze Cor zijn.... Zou tie […]

Broodje van Rik

De gaten vloeiden nogal dicht met 82% hydr. I[…]

Jazeker. Mag ik je een persoonlijk bericht sturen?[…]

Momenteel heb ik misschien de mogelijkheid om een […]