Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Over brood (en banket) bakken zou je boeken vol kunnen schrijven. En dat gebeurt dus ook.
Hier vind je verschillende boeken over de edele bakkunsten.
Gebruikersavatar
Door Gebaxke
#58631
Zuurdesem. Zo heet het boek. Van André Lugge en Martin Ivar Hveem Fjeld.
Heel duidelijk no-nonsens boek over het bakken van desembrood. Hoe maak je een een starter. Daarna het proces stap voor stap uitgelegd hoe je deeg moet bewerken, laten rijzen en bakken.
Met 13 recepten.
Heel mooi geïllustreerd.

Ik koop nooit kook en bak boeken. Dit is van de kerstman. Ik kan het de beginnende desembakker aanraden. :2th:
#60553
Naar aanleiding van het boek Zuurdesem heb ik het maken van een starter weer opgepakt.
En weer een mooi brood gebakken, in mijn gietijzeren pan. Nooit van gehoord, voor het eerst gedaan en prima gelukt.
Prachtige plaatjes, en mooie sfeer.
Brood van Gerrit

Geweldig dat brood trouwens al het brood dat ik zi[…]

500 gram vijfgranenmeel, 280 gram water 7 gram zou[…]

Even voorstellen

Dank je wel Levine. Ik ben nog steeds aan het nage[…]

zure desem

Hier wat tips om je desem meer of minder zuur te m[…]