Advanced Bread and Pastry

Over brood (en banket) bakken zou je boeken vol kunnen schrijven. En dat gebeurt dus ook.
Hier vind je verschillende boeken over de edele bakkunsten.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Bart
Chef stoffer en blik
Berichten: 21
Lid geworden op: zo 14 aug 2016, 08:01

Advanced Bread and Pastry

Bericht door Bart » wo 05 sep 2018, 12:37

Heeft iemand ervaring met Advanced Bread & Pastry van Michel Suas?
Ziet er interessant uit maar is niet goedkoop.

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4561
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Advanced Bread and Pastry

Bericht door Levinebaktbrood » zo 09 sep 2018, 01:19

Ja, ik heb het boek. Het is het leerboek van het San Francisco Baking Institute. Wat wil je erover weten?

Het staat in ieder geval vol met formules voor brood en vooral patisserie.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Bart
Chef stoffer en blik
Berichten: 21
Lid geworden op: zo 14 aug 2016, 08:01

Re: Advanced Bread and Pastry

Bericht door Bart » ma 10 sep 2018, 13:46

Is het boek een meerwaarde als je Hamelman al hebt? Wat ik erover lees, lijkt het qua opzet en aanpak ermee vergelijkbaar.

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4561
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Advanced Bread and Pastry

Bericht door Levinebaktbrood » wo 12 sep 2018, 01:01

Ik vind het een heel ander boek dan van Hamelmann. Hamelmann gaat trouwens alleen over brood, een groot gedeelte van Advanced Bread gaat over patisserie.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
lekkermelig
Meesterbakker
Berichten: 3078
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Advanced Bread and Pastry

Bericht door lekkermelig » wo 12 sep 2018, 09:30

Ik zou zeggen, Hamelman voor een hele hoop technische details over het bakken en een fiks aantal hele goede recepten.

Andere boeken vooral voor recept inspiratie, meer achtergrond informatie over ingredienten, of soms wat interessants over andere werkwijze. Ik heb heel wat boeken in de kast staan, maar ik grijp vrijwel altijd terug op Hamelman voor de details. Andere favorieten hier:
Boeken van Levine zijn uitstekend als je leuke recepten wil en wat goede nederlandstalige instructies met foto.
Boeken van Lutz Geissler (ploetzblog.de) hebben waanzinnig veel details over de manier van bakken in Duitsland (dat is toch echt een iets ander verhaal).
Ken Forkish heeft een buitengewoon leuk boek, waarbij vooral de methode afwijkt. Geen kneders nodig, maar het is geen no-knead.
En zelf kijk ik graag in Local Breads van Daniel Leader voor veel recept inspiratie (wel de recepten even narekenen, staan veel fouten in)
Als je van rogge houdt moet je zeker naar The Rye Baker kijken van Stanley Ginsberg.

De meeste andere boeken hier worden maar heel mondjesmaat ingekeken (of wel eens uitgeleend aan medebakkers).

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Plaats reactie