Boek: Comment faire son pain

Over brood (en banket) bakken zou je boeken vol kunnen schrijven. En dat gebeurt dus ook.
Hier vind je verschillende boeken over de edele bakkunsten.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
erinacea
Chef stoffer en blik
Berichten: 7
Lid geworden op: zo 20 sep 2020, 10:05

Boek: Comment faire son pain

Bericht door erinacea » wo 26 mei 2021, 12:09

Hallo medebakkers,
Ik heb laatst een aardig boekje op de kop getikt in het frans getiteld: Comment faire son pain, van Aglaé Blin. Er staan wat recepten in waarbij gebruik wordt gemaakt van lait fermenté, gefermenteerde melk. Na enig zoeken denk ik dat te kunnen vervangen door kefir. Heeft iemand ervaring met dit soort recepten met gefermenteerde melk?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Soepkipje
Moderator
Berichten: 791
Lid geworden op: zo 04 dec 2011, 11:59
Contacteer:

Re: Boek: Comment faire son pain

Bericht door Soepkipje » wo 26 mei 2021, 14:15

Produkten op basis van gefermenteerde melk zijn ook yoghurt en karnemelk
Eschenfelder graanvlokker (hout), Hawos graanmolen Easy, Panasonic SD-253 en SD-255, 1x Smeg, 1x Siemens en 2x Boschovens
FOTO'S

Gebruikersavatar
erinacea
Chef stoffer en blik
Berichten: 7
Lid geworden op: zo 20 sep 2020, 10:05

Re: Boek: Comment faire son pain

Bericht door erinacea » do 27 mei 2021, 16:59

dank voor de reactie. Ik ga t proberen

Gebruikersavatar
Bantam
Opboller
Berichten: 205
Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
Contacteer:

Re: Boek: Comment faire son pain

Bericht door Bantam » zo 30 mei 2021, 21:22

Het verschil tussen gewone yoghurt en Griekse yoghurt is dat je na het fermenteren de yoghurt een uur of 5 à 6 laat uitdruppen in een neteldoek of zo. De yoghurt is dan dikker en smeuïger. En veel lekkerder volgens mij :-) .
Het vocht dat er uitdrupt is de wei. Het is rijk aan calcium en andere mineralen.
Zonde om dat weg te gooien als je zelf je Griekse yoghurt maakt.

Soms gebruik ik dat om mijn deeg te maken. Dus geen water van de kraan maar alleen de wei.
Het resulteert in een heel lekker brood met een zacht kruim.
Het is het proberen waard, gewoon doen.
""" Excuse Me While I Kiss Cassandra """

Plaats reactie