Citaat van de achterflap van het boek:
Bravo, hulde aan de schrijvers! Daar ben ik het helemaal mee eens. Ook staan in het boek veel stap-voor-stap foto’s en foto’s van hoe het eindresultaat eruit moet zien. Duidelijker kan niet.Het probleem bij veel bakboeken is de onnauwkeurigheid van de hoeveelheden die je nodig hebt: een kop suiker, een theelepel zout, 4 eetlepels boter, 4 eieren …. Maar hoe groot is die kop, moet je die lepel afstrijken, moet je kleine eitjes gebruiken of jumbo-eieren? In Bakboek. De klassiekers blijf je niet zitten met deze vragen, want alle hoeveelheden worden nauwkeurig aangegeven.
Het boek begint met een inleiding over grondstoffen, rijzen en bakken, koelen en vriezen, uitleg over bakkerijmateriaal, bakvormen en uitleg over veelgebruikte vaktermen. Daarna volgen 9 hoofdstukken:
Vullingen
Beslag (pannenkoeken & wafels, cakes, muffins & brownies en biscuit)
Soezendeeg
Boterdeeg
Bladerdeeg
Brokkeldeeg (pâte brisée)
Gistdeeg (vlaaien & zoet gebak, brood, pistolets, sandwiches & brioches, koffiekoeken, croissants, appelbollen & worstenbrood)
Dessertkoekjes & aperitiefhapjes
Zoutdeeg
Soesjes, banketbakkersroom, chocoladetaart, suikerbrood, kruimeltaart met peren, clafoutis met kersen, biscuitgebakjes met confiture, Normandisch gebak, appelbeignets, boterkoekjes, soepstengels, tijgerbrood, bokkenpootjes, worstenbroodjes ……… je kunt het zo gek niet opnoemen of het staat er in.
Kortom: een zeer uitgebreid bakboek met veel recepten, duidelijke uitleg en veel foto’s.
Prijs: 29,95 euro
464 pagina’s
ISBN 978 90 02 23969 4
Uitgeverij Standaard Uitgeverij (België)
Voorbeeld van een recept uit het boek: Tijgerbrood