Hi Levine,
Al een tijdje maak ik brood mbv de recepten uit het boek. Ik vroeg me af of op blz. 35 een fout staat. Levain 105 gram water, moet dat niet 155 gram water zijn?
Groet, Rene
Meer brood uit eigen oven
- Joshuatreenl
- Stofhapper
- Berichten: 2
- Lid geworden op: za 22 aug 2020, 22:33
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Meer brood uit eigen oven
Ik denk dat het ook 155 moet zijn. ( Ook omdat de desem 100 % hydratatie wordt aangegeven)
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Meer brood uit eigen oven
Hoi Rene,
Nee, het staat goed in het recept: 105 gram water in de levain. De levain krijgt daardoor een lagere hydratatie dan 100% en dat is precies de bedoeling. Zie ook de kolom links ernaast, bij de pâte fermentée.
Nee, het staat goed in het recept: 105 gram water in de levain. De levain krijgt daardoor een lagere hydratatie dan 100% en dat is precies de bedoeling. Zie ook de kolom links ernaast, bij de pâte fermentée.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Joshuatreenl
- Stofhapper
- Berichten: 2
- Lid geworden op: za 22 aug 2020, 22:33
Re: Meer brood uit eigen oven
Hi Levine,
Aha dank voor je antwoord. Had natuurlijk van het weekend al 155 gram water toegevoegd... Toch nog een redelijk brood er weten uit te persen.
Groetjes,
Rene
Aha dank voor je antwoord. Had natuurlijk van het weekend al 155 gram water toegevoegd... Toch nog een redelijk brood er weten uit te persen.
Groetjes,
Rene