Meer brood uit eigen oven

Over brood (en banket) bakken zou je boeken vol kunnen schrijven. En dat gebeurt dus ook.
Hier vind je verschillende boeken over de edele bakkunsten.
Gebruikersavatar
Joshuatreenl
Stofhapper
Berichten: 2
Lid geworden op: za 22 aug 2020, 22:33

Re: Meer brood uit eigen oven

Bericht door Joshuatreenl »

Hi Levine,

Al een tijdje maak ik brood mbv de recepten uit het boek. Ik vroeg me af of op blz. 35 een fout staat. Levain 105 gram water, moet dat niet 155 gram water zijn?

Groet, Rene
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Meer brood uit eigen oven

Bericht door Vitamine C »

Ik denk dat het ook 155 moet zijn. ( Ook omdat de desem 100 % hydratatie wordt aangegeven)
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Meer brood uit eigen oven

Bericht door Levinebaktbrood »

Hoi Rene,

Nee, het staat goed in het recept: 105 gram water in de levain. De levain krijgt daardoor een lagere hydratatie dan 100% en dat is precies de bedoeling. Zie ook de kolom links ernaast, bij de pâte fermentée.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Joshuatreenl
Stofhapper
Berichten: 2
Lid geworden op: za 22 aug 2020, 22:33

Re: Meer brood uit eigen oven

Bericht door Joshuatreenl »

Hi Levine,

Aha dank voor je antwoord. Had natuurlijk van het weekend al 155 gram water toegevoegd... Toch nog een redelijk brood er weten uit te persen.

Groetjes,
Rene
Plaats reactie