Pagina 2 van 2

Re: Meer brood uit eigen oven

Geplaatst: za 22 aug 2020, 22:38
door Joshuatreenl
Hi Levine,

Al een tijdje maak ik brood mbv de recepten uit het boek. Ik vroeg me af of op blz. 35 een fout staat. Levain 105 gram water, moet dat niet 155 gram water zijn?

Groet, Rene

Re: Meer brood uit eigen oven

Geplaatst: zo 23 aug 2020, 13:35
door Vitamine C
Ik denk dat het ook 155 moet zijn. ( Ook omdat de desem 100 % hydratatie wordt aangegeven)

Re: Meer brood uit eigen oven

Geplaatst: ma 24 aug 2020, 16:19
door Levinebaktbrood
Hoi Rene,

Nee, het staat goed in het recept: 105 gram water in de levain. De levain krijgt daardoor een lagere hydratatie dan 100% en dat is precies de bedoeling. Zie ook de kolom links ernaast, bij de pâte fermentée.

Re: Meer brood uit eigen oven

Geplaatst: ma 24 aug 2020, 20:17
door Joshuatreenl
Hi Levine,

Aha dank voor je antwoord. Had natuurlijk van het weekend al 155 gram water toegevoegd... Toch nog een redelijk brood er weten uit te persen.

Groetjes,
Rene