Pagina 1 van 1

Advanced Bread and Pastry

Geplaatst: wo 05 sep 2018, 12:37
door Bart
Heeft iemand ervaring met Advanced Bread & Pastry van Michel Suas?
Ziet er interessant uit maar is niet goedkoop.

Re: Advanced Bread and Pastry

Geplaatst: zo 09 sep 2018, 01:19
door Levinebaktbrood
Ja, ik heb het boek. Het is het leerboek van het San Francisco Baking Institute. Wat wil je erover weten?

Het staat in ieder geval vol met formules voor brood en vooral patisserie.

Re: Advanced Bread and Pastry

Geplaatst: ma 10 sep 2018, 13:46
door Bart
Is het boek een meerwaarde als je Hamelman al hebt? Wat ik erover lees, lijkt het qua opzet en aanpak ermee vergelijkbaar.

Re: Advanced Bread and Pastry

Geplaatst: wo 12 sep 2018, 01:01
door Levinebaktbrood
Ik vind het een heel ander boek dan van Hamelmann. Hamelmann gaat trouwens alleen over brood, een groot gedeelte van Advanced Bread gaat over patisserie.

Re: Advanced Bread and Pastry

Geplaatst: wo 12 sep 2018, 09:30
door lekkermelig
Ik zou zeggen, Hamelman voor een hele hoop technische details over het bakken en een fiks aantal hele goede recepten.

Andere boeken vooral voor recept inspiratie, meer achtergrond informatie over ingredienten, of soms wat interessants over andere werkwijze. Ik heb heel wat boeken in de kast staan, maar ik grijp vrijwel altijd terug op Hamelman voor de details. Andere favorieten hier:
Boeken van Levine zijn uitstekend als je leuke recepten wil en wat goede nederlandstalige instructies met foto.
Boeken van Lutz Geissler (ploetzblog.de) hebben waanzinnig veel details over de manier van bakken in Duitsland (dat is toch echt een iets ander verhaal).
Ken Forkish heeft een buitengewoon leuk boek, waarbij vooral de methode afwijkt. Geen kneders nodig, maar het is geen no-knead.
En zelf kijk ik graag in Local Breads van Daniel Leader voor veel recept inspiratie (wel de recepten even narekenen, staan veel fouten in)
Als je van rogge houdt moet je zeker naar The Rye Baker kijken van Stanley Ginsberg.

De meeste andere boeken hier worden maar heel mondjesmaat ingekeken (of wel eens uitgeleend aan medebakkers).

Wil