" Brood " : Een geschiedenis van Bakkers en hun brood.

Over brood (en banket) bakken zou je boeken vol kunnen schrijven. En dat gebeurt dus ook.
Hier vind je verschillende boeken over de edele bakkunsten.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Bantam
Opboller
Berichten: 197
Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24

" Brood " : Een geschiedenis van Bakkers en hun brood.

Bericht door Bantam » do 28 jan 2021, 16:40

" BROOD " is de titel van een nieuw boek van Peter Scholliers.
Een geschiedenis van Bakkers en hun brood.

Peter Scholliers was hoogleraar Geschiedenis aan de VUB. Het boek gaat dus over broodeters, bakkers, overheden, broodprijzen, broodconsumptie, winstmarges, frauderende bakkers en beleidsmakers, heteluchtovens, additieven, nachtarbeid, broodfabrieken, lonen, wetgeving.
Scholliers huldigt ook de kleine (thuis-)bakker die elke dag smakelijk en gezond brood op tafel zet.
Het boek gaat niet over recepten. Maar is wel heel interessant.

https://www.uitgeverijvrijdag.be/product/3225550/brood
https://radio2.be/de-madammen/in-1850-w ... -amper-087

Samen met het boek "Red Zuurdesem" van Wouter Groeneveld is dat eentje dat niet mag ontbreken in de bibliotheek van de
bakker die zich ook aan het fenomeen brood interesseert.
Once you go sourdough you never go back.
(Eens je zuurdesem kent, wil je nooit meer zonder.)

Gebruikersavatar
wove
Chef stoffer en blik
Berichten: 12
Lid geworden op: vr 06 nov 2020, 16:55

Re: " Brood " : Een geschiedenis van Bakkers en hun brood.

Bericht door wove » za 10 apr 2021, 13:23

leuk boek om te lezen.
(tijdens de wachttijden...)

Plaats reactie