Pagina 1 van 1

" Brood " : Een geschiedenis van Bakkers en hun brood.

Geplaatst: do 28 jan 2021, 16:40
door Bantam
" BROOD " is de titel van een nieuw boek van Peter Scholliers.
Een geschiedenis van Bakkers en hun brood.

Peter Scholliers was hoogleraar Geschiedenis aan de VUB. Het boek gaat dus over broodeters, bakkers, overheden, broodprijzen, broodconsumptie, winstmarges, frauderende bakkers en beleidsmakers, heteluchtovens, additieven, nachtarbeid, broodfabrieken, lonen, wetgeving.
Scholliers huldigt ook de kleine (thuis-)bakker die elke dag smakelijk en gezond brood op tafel zet.
Het boek gaat niet over recepten. Maar is wel heel interessant.

https://www.uitgeverijvrijdag.be/product/3225550/brood
https://radio2.be/de-madammen/in-1850-w ... -amper-087

Samen met het boek "Red Zuurdesem" van Wouter Groeneveld is dat eentje dat niet mag ontbreken in de bibliotheek van de
bakker die zich ook aan het fenomeen brood interesseert.

Re: " Brood " : Een geschiedenis van Bakkers en hun brood.

Geplaatst: za 10 apr 2021, 13:23
door wove
leuk boek om te lezen.
(tijdens de wachttijden...)