" BROOD " is de titel van een nieuw boek van Peter Scholliers.
Een geschiedenis van Bakkers en hun brood.
Peter Scholliers was hoogleraar Geschiedenis aan de VUB. Het boek gaat dus over broodeters, bakkers, overheden, broodprijzen, broodconsumptie, winstmarges, frauderende bakkers en beleidsmakers, heteluchtovens, additieven, nachtarbeid, broodfabrieken, lonen, wetgeving.
Scholliers huldigt ook de kleine (thuis-)bakker die elke dag smakelijk en gezond brood op tafel zet.
Het boek gaat niet over recepten. Maar is wel heel interessant.
https://www.uitgeverijvrijdag.be/product/3225550/brood
https://radio2.be/de-madammen/in-1850-w ... -amper-087
Samen met het boek "Red Zuurdesem" van Wouter Groeneveld is dat eentje dat niet mag ontbreken in de bibliotheek van de
bakker die zich ook aan het fenomeen brood interesseert.
" Brood " : Een geschiedenis van Bakkers en hun brood.
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 268
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
" Brood " : Een geschiedenis van Bakkers en hun brood.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
- wove
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 12
- Lid geworden op: vr 06 nov 2020, 16:55
Re: " Brood " : Een geschiedenis van Bakkers en hun brood.
leuk boek om te lezen.
(tijdens de wachttijden...)
(tijdens de wachttijden...)