Hallo medebakkers,
Ik heb laatst een aardig boekje op de kop getikt in het frans getiteld: Comment faire son pain, van Aglaé Blin. Er staan wat recepten in waarbij gebruik wordt gemaakt van lait fermenté, gefermenteerde melk. Na enig zoeken denk ik dat te kunnen vervangen door kefir. Heeft iemand ervaring met dit soort recepten met gefermenteerde melk?
Boek: Comment faire son pain
- erinacea
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 9
- Lid geworden op: zo 20 sep 2020, 10:05
Boek: Comment faire son pain
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Soepkipje
- Moderator
- Berichten: 794
- Lid geworden op: zo 04 dec 2011, 11:59
Re: Boek: Comment faire son pain
Produkten op basis van gefermenteerde melk zijn ook yoghurt en karnemelk
Eschenfelder graanvlokker (hout), Hawos graanmolen Easy, Panasonic SD-253 en SD-255, 1x Smeg, 1x Siemens en 2x Boschovens
- erinacea
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 9
- Lid geworden op: zo 20 sep 2020, 10:05
Re: Boek: Comment faire son pain
dank voor de reactie. Ik ga t proberen
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 269
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
Re: Boek: Comment faire son pain
Het verschil tussen gewone yoghurt en Griekse yoghurt is dat je na het fermenteren de yoghurt een uur of 5 à 6 laat uitdruppen in een neteldoek of zo. De yoghurt is dan dikker en smeuïger. En veel lekkerder volgens mij :-) .
Het vocht dat er uitdrupt is de wei. Het is rijk aan calcium en andere mineralen.
Zonde om dat weg te gooien als je zelf je Griekse yoghurt maakt.
Soms gebruik ik dat om mijn deeg te maken. Dus geen water van de kraan maar alleen de wei.
Het resulteert in een heel lekker brood met een zacht kruim.
Het is het proberen waard, gewoon doen.
Het vocht dat er uitdrupt is de wei. Het is rijk aan calcium en andere mineralen.
Zonde om dat weg te gooien als je zelf je Griekse yoghurt maakt.
Soms gebruik ik dat om mijn deeg te maken. Dus geen water van de kraan maar alleen de wei.
Het resulteert in een heel lekker brood met een zacht kruim.
Het is het proberen waard, gewoon doen.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """