Pagina 1 van 1

Boek: Comment faire son pain

Geplaatst: wo 26 mei 2021, 12:09
door erinacea
Hallo medebakkers,
Ik heb laatst een aardig boekje op de kop getikt in het frans getiteld: Comment faire son pain, van Aglaé Blin. Er staan wat recepten in waarbij gebruik wordt gemaakt van lait fermenté, gefermenteerde melk. Na enig zoeken denk ik dat te kunnen vervangen door kefir. Heeft iemand ervaring met dit soort recepten met gefermenteerde melk?

Re: Boek: Comment faire son pain

Geplaatst: wo 26 mei 2021, 14:15
door Soepkipje
Produkten op basis van gefermenteerde melk zijn ook yoghurt en karnemelk

Re: Boek: Comment faire son pain

Geplaatst: do 27 mei 2021, 16:59
door erinacea
dank voor de reactie. Ik ga t proberen

Re: Boek: Comment faire son pain

Geplaatst: zo 30 mei 2021, 21:22
door Bantam
Het verschil tussen gewone yoghurt en Griekse yoghurt is dat je na het fermenteren de yoghurt een uur of 5 à 6 laat uitdruppen in een neteldoek of zo. De yoghurt is dan dikker en smeuïger. En veel lekkerder volgens mij :-) .
Het vocht dat er uitdrupt is de wei. Het is rijk aan calcium en andere mineralen.
Zonde om dat weg te gooien als je zelf je Griekse yoghurt maakt.

Soms gebruik ik dat om mijn deeg te maken. Dus geen water van de kraan maar alleen de wei.
Het resulteert in een heel lekker brood met een zacht kruim.
Het is het proberen waard, gewoon doen.