Pagina 1 van 1

Lutz Geissler

Geplaatst: ma 24 okt 2022, 20:26
door bakphine
Heb mij zelf als verjaardagscadeau het boek Brotbackbuch nr 4 van Lutz Geissler gegeven.
Het boek ziet er prachtig uit, mooi ingebonden met drie lintjes en mooie lay out, ruim 400 blz.
Eerste indruk is uitstekend. Het lijkt een naslagwerk te zijn waar ik veel bakplezier van ga hebben. En ook nog eens mijn Duits kan ophalen.
Zijn er meer liefhebbers van Lutz?

Re: Lutz Geissler

Geplaatst: ma 24 okt 2022, 21:42
door lekkermelig
Ik heb Brotbackbuch nr 1 t/m 4 in de kast staan. Ik vind ze allemaal wel leuk, erg leerzaam want erg gedetailleerd. Maar toch bak ik er niet veel uit, want ik vind sommige recepten onnodig ingewikkeld. Maar juist deel 4 is wel heel goed omdat er waanzinnig veel details over desem in staan.
Ik heb ook het Alm backbuch staan. Dat is ook prachtig, veel recepten en heel gevarieerd. Ook heel leuk omdat we zelf bij Lutz op de alm in Oostenrijk een week gebakken hebben. Er staan meerdere bijzondere verhalen van onze groep in dat boek, dus echt neutraal ben ik niet. Vorige week hadden we reĆ¼nie met dit clubje en we hebben onze gastvrouw dit boek gegeven. Denk dat we minstens een stuk of zes recepten uit het boek gebakken hebben.

Wil

Re: Lutz Geissler

Geplaatst: wo 26 okt 2022, 09:37
door papagena
Ik heb ze ook. Wanneer je van grondige kennis houdt: doen!
Ik gebruik Brot Back Buch 2 het meeste. Je hebt 1 brood met de keuze uit meerdere recepten, met en zonder gist of met desem en no knead. Ik hou daar wel van.

Re: Lutz Geissler

Geplaatst: ma 06 nov 2023, 22:13
door SBSiesling
Hoi Bakphine,

Ik heb het ook en heb van zijn recepten al mooie broden van gebakken. Ik heb zijn receptuur in de stijl van Jeffrey Hamelman veranderd; dwz totale hoeveelheid ingrediƫnten minus het voordeeg en dan hou je de hoeveelheden van het einddeeg over.

Zijn planningstabel is wel heel nuttig.

Groet,

Siep