Fermenter schreef:Soepkipje, waarom precies vind je het boek van Reinhart niet zo geweldig?
De foute vochtpercentages zijn hinderlijk, maar verrassen me niet echt (omwille van een ander type bloem in de VS).
Zijn de recepten eerder 'doordeweeks'? Of Misschien niet zo goed? Ontbreekt er uitleg?
Even voor de duidelijkheid: Ik vind het wel een goed boek hoor, Reinhart geeft goede (en veel) informatie en met de recepten is ook niets mis mee. Een brood is zelfs
favoriet hier en maak ik regelmatig, maar als je een nieuw broodbakboek koopt dan doe je dat met de bedoeling er ook iets van te leren of nieuwe methodes of interessante recepten tegen te komen. Maar als je meerdere broodbakboeken hebt (zeker met de aantallen die ik heb) dan kan het niet anders dan dat er dubbele informatie ofwel meer van hetzelfde in voorkomt.
(Omdat ik vanwege het testen al veel info en recepten had en daarom wist dat het boek voor mij niets toe zou voegen, zou ik daarom het boek ook nooit gekocht hebben, maar mijn buurvrouw heeft het voor mij meegebracht uit Amerika omdat ze vond dat ik het moest hebben omdat
mijn naam als tester (zie notitie bij foto) vermeld werd.)
Kortom zowel Laurel's als Reinhart's boek zijn in mijn ogen goede boeken en zijn verschillend genoeg om ze naast elkaar in bezit te hebben. Reinhart's boek gaat meer in op de technieken (met duidelijke foto's) en ook foto's van de broden en heeft wat minder recepten (54?) en 309 blz. en Laurel's gaat uitgebreid bij ieder recept in op wat voor effect de ingrediënten hebben op het brood, heeft veel meer recepten (464 blz.), maar heeft geen enkele foto en een zachte kaft.
Oh ja Laurel's gebruikt meer verschillende granen, Reinhart vnl. tarwe en rogge.
Succes met kiezen! (en laat nog eens weten hier welke het geworden is (een van deze 2 of nog een andere) en wat jij ervan vindt)