Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Voor vragen over waarom brood niet geworden is zoals je had gewild, niet gerezen of misvormd etc. Je bloopers mogen hier ook bij.
Gebruikersavatar
Door MarcVS
#63866
Heeft er iemand ervaring met Soubry 6 granen brood mix?
Het recept geeft 60% hydratatie, maar dat geeft bij mij een erg kleverige brij (na 10 min kneden met de superdeeghaak in een KitchenAid Artisan). Ik heb er dan 20 gr bloem bijgestaan (58%), en nog 5 min. gekneed. Het was beter maar toch nog altijd erg kleverig. Ik kon wel een mooi vliesje trekken.
Dan eerste keer opgebold en 45 min laten rijzen. Het deeg zakte vrij plat uit.
In twee stukken gedaan en opnieuw opgebold. Na 1 uur rijzen was het resultaat redelijk, maar toch niet gerezen zoals ik met andere bloem heb.
Het resultaat blijft wat te plat.
Hoe kan ik dit verbeteren?
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#63872
In het begin van mijn broodbak carrière weleens gebruikt. Raar deeg en niet lekker. Te veel onnodige toevoegingen, dan kan ik net zo goed brood bij de supermarkt halen. Vanaf die tijd meng ik zelf :G.
Gebruikersavatar
Door papagena
#63884
Tja, ik heb hier heel lang geleden mee gebakken. Het was relatief duur en het resultaat niet geweldig. Ik meen dat ik ipv 500 gram Soubry, 450 gram Soubry + 50 gram andere bloem heb gebruikt. Ik heb dus wat ander meel toegevoegd. Je gooit tenslotte ook niet gauw een zak meel weg. Je moet het wat uitproberen. De toevoegingen zijn de schuldige.

Ziet er lekker uit! Goed om te horen dat pech met […]

Brood van Miepj

Ik heb dit deeg (allebei hetzelfde) als volgt late[…]

Brood van Gerrit

TARWEBROOD MET MAANZAAD http://a68.tinypic.com[…]

Ik stel me even voor

Ik ben over een aantal weken begonnen aan een reek[…]