Grove mais door het maisbrood

Voor vragen over waarom brood niet geworden is zoals je had gewild, niet gerezen of misvormd etc. Je bloopers mogen hier ook bij.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 670
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Grove mais door het maisbrood

Bericht door BakkerGerrit » do 11 apr 2019, 10:58

Ik probeer een goed maisbrood te bakken. In dit brood heb ik 8% polenta door het deeg gedaan, gelijk met het overige meel. Er moest al verdacht veel vocht bij het deeg, zo’n 74 à 75%. Er zal leven genoeg in het deeg bij de bulkrijs. De vomrijs ging al wat moeizamer en na het insnijden was het bijna gedaan. Eenmaal gebakken was het een vrij plat en zwaar brood. Het resultaat is een compact, gortdroog en iets zoetig brood geworden. Niet lekker.
Volgende keer probeer ik de polenta in een kookstuk te verwerken.
(Ik vond het idee van de M op het maisbrood wel aardig :D )

Afbeelding
Afbeelding
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
Bakker Henk
Opboller
Berichten: 175
Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11

Re: Grove mais door het maisbrood

Bericht door Bakker Henk » vr 12 apr 2019, 23:17

Ja, Gerrit, zeker een mooie "M". Lijkt ook nog op een computerspeeltje van vroeger. Pacman ofzo.

Polenta is natuurlijk grof. Die zwelt wel erg op door het water. Maar misschien is het wel zo dat een gistcel de kans niet krijgt om in die korrel te komen. Wel de buitenkant natuurlijk. Dan heb je toch een hoop materiaal in je deeg wat niet vergist is.
:?:
Ik fantaseer ook maar een beetje.

Plaats reactie