OLIEBOLLEN
- hetnieuwewerck
- Jongste bediende
- Berichten: 35
- Lid geworden op: zo 20 jul 2014, 13:02
OLIEBOLLEN
Ik ben bezig,oliebollen van de eetschrijver te bakken.
Nou staat er in het recept;los de (32 gr)droge gist op in de (50ml) lauwe melk.
Maar als ik dat doe,kan ik ermee metselen.
Dus ik heb maar zoveel melk toegevoegd dat het een papje werd.
Maar als de 50 ml bijvoorbeeld 500 ml moest zijn (wie weet dit?) ,heb ik een probleem.
Het staat nu te rijzen,dus ik wacht af!!
Nou staat er in het recept;los de (32 gr)droge gist op in de (50ml) lauwe melk.
Maar als ik dat doe,kan ik ermee metselen.
Dus ik heb maar zoveel melk toegevoegd dat het een papje werd.
Maar als de 50 ml bijvoorbeeld 500 ml moest zijn (wie weet dit?) ,heb ik een probleem.
Het staat nu te rijzen,dus ik wacht af!!
Vr Gr Theo
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: OLIEBOLLEN
Hoe kom je op die 32 gram gist?
Ik zie dat in het recept 80 gr gist gebruikt wordt op 50 ml melk.
Dan ga ik ervan uit dat het hier om verse gist gaat. Gebruik je droge gist dan deel je de hoeveelheid verse gist door 3 => 26 gr droge gist.
Mocht dit niet op te lossen zijn dan zou ik er nog wat drupjes melk bij geven tot het lukt.
Ik zie dat in het recept 80 gr gist gebruikt wordt op 50 ml melk.
Dan ga ik ervan uit dat het hier om verse gist gaat. Gebruik je droge gist dan deel je de hoeveelheid verse gist door 3 => 26 gr droge gist.
Mocht dit niet op te lossen zijn dan zou ik er nog wat drupjes melk bij geven tot het lukt.
Niet bij brood alleen....
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: OLIEBOLLEN
Droge gist hoef je niet eerst op te lossen, je kunt het direct door de bloem mengen.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- hetnieuwewerck
- Jongste bediende
- Berichten: 35
- Lid geworden op: zo 20 jul 2014, 13:02
Re: OLIEBOLLEN
Papagena;
In het recept staat;
80 gram bakkersgist of 32 gram droge gist.
Het rees wel de pan uit (in dit geval de mengkom van de bear)
En onder het bakken rees het nog lekker door.
Maar ik heb er inderdaad genoeg melk bijgedaan,zodat het een lekker papje werd.
Levine;
Ik heb er de helft van de kaneel,en rasp van één citroen bijgedaan.
En volgende keer doe ik het natuurlijk makkelijker met de gist,gewoon erin mikken.
Ze zijn klaar,nog warm,en superlekker.
Nou,op 31 december ga ik daar een bergje van bakken!!!
In het recept staat;
80 gram bakkersgist of 32 gram droge gist.
Het rees wel de pan uit (in dit geval de mengkom van de bear)
En onder het bakken rees het nog lekker door.
Maar ik heb er inderdaad genoeg melk bijgedaan,zodat het een lekker papje werd.
Levine;
Ik heb er de helft van de kaneel,en rasp van één citroen bijgedaan.
En volgende keer doe ik het natuurlijk makkelijker met de gist,gewoon erin mikken.
Ze zijn klaar,nog warm,en superlekker.
Nou,op 31 december ga ik daar een bergje van bakken!!!
Vr Gr Theo
- Itslein
- Deegroller
- Berichten: 314
- Lid geworden op: za 19 apr 2014, 23:26
Re: OLIEBOLLEN
Gekke vraag misschien maar hoeveel olieballen bak je ongeveer van dit recept? Wil weten of ik er voldoende aan heb voor morgen
ps we lusten hier geen sucade, gewoon weglaten of vervangen door meer rozijnen/appel?
ps we lusten hier geen sucade, gewoon weglaten of vervangen door meer rozijnen/appel?
Groetjes, Marjolein
- hetnieuwewerck
- Jongste bediende
- Berichten: 35
- Lid geworden op: zo 20 jul 2014, 13:02
Re: OLIEBOLLEN
Eerlijk gezegd heb ik ze niet geteld,maar ik heb het idee dat het er ongeveer 25 waren.
Hier lusten we ook geen sukade,dus weggelaten en iets meer rozijnen.
Het lijkt ook wel of ze nauwelijks vet opnemen, het keukenpapier wordt bijna niet vet,en ze smaken ook niet vet,zoals bij "gewone oliebollen".
Hier lusten we ook geen sukade,dus weggelaten en iets meer rozijnen.
Het lijkt ook wel of ze nauwelijks vet opnemen, het keukenpapier wordt bijna niet vet,en ze smaken ook niet vet,zoals bij "gewone oliebollen".
Vr Gr Theo
- Itslein
- Deegroller
- Berichten: 314
- Lid geworden op: za 19 apr 2014, 23:26
Re: OLIEBOLLEN
Bedankt Theo!! Ben erg benieuwd. Wil ze trouwens maken met donker bier ipv spa rood. Heeft hetzelfde effect maar manlief is van mening dat donker bier en oliebollen bij elkaar horen
Groetjes, Marjolein
- hetnieuwewerck
- Jongste bediende
- Berichten: 35
- Lid geworden op: zo 20 jul 2014, 13:02
Re: OLIEBOLLEN
Misschien moet je er dan minder gist in doen.
Volgens mij,gaat er bier in vanwege het gisten.
Nu ik dit recept heb-met wat minder citroenrasp-verander ik er niets meer aan.
Het kan denk ik niet veel lekkerder.
Volgens mij,gaat er bier in vanwege het gisten.
Nu ik dit recept heb-met wat minder citroenrasp-verander ik er niets meer aan.
Het kan denk ik niet veel lekkerder.
Vr Gr Theo
- hetnieuwewerck
- Jongste bediende
- Berichten: 35
- Lid geworden op: zo 20 jul 2014, 13:02
Re: OLIEBOLLEN
Ik haal er 24 grote oliebollen uit,ik gebruik een ijsbolletjestang van 5,5/6 cm.
Vr Gr Theo
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: OLIEBOLLEN
Mijn Oliebollenbakkerijtje 2014 is weer klaar, ik heb m'n bollen weer gebakken in de friteuse in het schuurtje en mijn vrouwke kwam er een actiefoto van maken...ik moest er toch een voorproeven :G
En ze zijn weer overheerlijk. :2th:
En hier het resultaat:
We wensen jullie allemaal een gezellige Oudjaarsavond en een Knalgoed Nieuwjaar 2015...
...Met alle geluk en gezondheid en alles wat er nog meer te wensen is. :2th:
En ze zijn weer overheerlijk. :2th:
En hier het resultaat:
We wensen jullie allemaal een gezellige Oudjaarsavond en een Knalgoed Nieuwjaar 2015...
...Met alle geluk en gezondheid en alles wat er nog meer te wensen is. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- ellen
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 88
- Lid geworden op: di 16 okt 2012, 17:09
Re: OLIEBOLLEN
Dag allemaal,
Vandaag de oliebollen naar het recept van Eetschrijven gebakken. Super.
Ik heb 1 kg supermarkt patentbloem gebruikt, gebakken in de friteuse met zonnebloemolie en had 41 oliebollen van dit recept gemaakt met een ijsbolletjestang.
Een heel goed 2015 voor iedereen en dat er nog maar veel gebakken mag worden.
Groetjes van Ellen
Vandaag de oliebollen naar het recept van Eetschrijven gebakken. Super.
Ik heb 1 kg supermarkt patentbloem gebruikt, gebakken in de friteuse met zonnebloemolie en had 41 oliebollen van dit recept gemaakt met een ijsbolletjestang.
Een heel goed 2015 voor iedereen en dat er nog maar veel gebakken mag worden.
Groetjes van Ellen
Re: OLIEBOLLEN
Wat ziet dat er weer lekker uit Cor!
Aan oliebollen en beignets bakken waag ik me niet aan. En is ook niet nodig, want mijn buren bakken heerlijke bollen en zij krijgen dan van mij rozijnen- en mueslibollen als tegenprestatie.
Aan oliebollen en beignets bakken waag ik me niet aan. En is ook niet nodig, want mijn buren bakken heerlijke bollen en zij krijgen dan van mij rozijnen- en mueslibollen als tegenprestatie.
- allema
- Warme bakker
- Berichten: 537
- Lid geworden op: ma 26 aug 2013, 19:37
Re: OLIEBOLLEN
Cor, dat ziet er lekker uit :2th:
Hele fijne jaarwisseling en al het goede voor 2015
Hele fijne jaarwisseling en al het goede voor 2015
Huishoud-oven, Broodbakmachine Panasonic SD-R 2530 KXE
- macduke
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 8
- Lid geworden op: do 02 jan 2014, 11:27
Re: OLIEBOLLEN
Gisteren heb ik ok de bollen volgens het recept van de eetschrijver gemaakt. Net gebakken waren ze superlekker! Maar nu een dag later is het toch wat minder; ze hebben geen krokant korstje meer maar zijn wat taai geworden. Hebben jullie dat ook? (Of krijgen ze de kans niet om een dag oud te worden [emoji12])
- Itslein
- Deegroller
- Berichten: 314
- Lid geworden op: za 19 apr 2014, 23:26
Re: OLIEBOLLEN
Ze zijn heerlijk geworden. Luchtig, niet vet en lekker fris door de citroenrasp. Heb zoals Levine aangaf het rasp van een halve citroen gebruikt. Dat is prima. Bedankt nog voor het delen van het recept en de tips .
Macduke, leg ze even op wat bakpapier in een oven van 100 graden. Dan moeten ze weer bijtrekken. Zo niet schijn je er een heerlijke oliepollenpudding van te kunnen maken: http://eetschrijven.blogspot.nl/2013/01 ... maals.html
Macduke, leg ze even op wat bakpapier in een oven van 100 graden. Dan moeten ze weer bijtrekken. Zo niet schijn je er een heerlijke oliepollenpudding van te kunnen maken: http://eetschrijven.blogspot.nl/2013/01 ... maals.html
Groetjes, Marjolein
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: OLIEBOLLEN
Voor het bewaren en oppiepen van Oliebollen, die je niet direct gebruikt...Zie hier voor enkele nuttige TIPSmacduke schreef:Gisteren heb ik ok de bollen volgens het recept van de eetschrijver gemaakt. Net gebakken waren ze superlekker! Maar nu een dag later is het toch wat minder; ze hebben geen krokant korstje meer maar zijn wat taai geworden. Hebben jullie dat ook? (Of krijgen ze de kans niet om een dag oud te worden [emoji12])
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.