Lekker bezig geweest met stokbroodjes zonder kneden volgens recept van Mark Sinclair. Toch iets te snel de oven ingeschoven, blijkbaar niet helemaal de aandacht erbij. Misschien had ik toch niet tussendoor de heg moeten knippen terwijl ik vier soorten brood aan het bakken was :D,
Stok blooper by Lekker Melig, on Flickr
Wil
Wat is er nou mis aan??
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Wat is er nou mis aan??
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Wat is er nou mis aan??
Wil, volgende keer toch maar insnijden.....
Heb je ook een link van het recept?
Heb je ook een link van het recept?
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Wat is er nou mis aan??
Ja, ziet er gek uit he, zo zonder insnijden Ik vond het wel zo extreem suf...is me werkelijk nog nooit overkomen, en zeker niet als je zoveel moeite gedaan hebt met niet kneden maar alleen vormen en dan eindeloos stretch and fold, vertroetelen in hun linnen bedje, voorzichtig op speciaal kiepplankje voor stokbroden, op het bakpapier en dan.... hup stoppen met nadenken en meteen de oven in
Ik had er bijna nog een tweede blooper gehad met de knoppen op mijn Belgische oven, om de een of andere reden vinden we de draairichting niet logisch Had mijn proefpanel gevraagd om de oven 20 graden hoger te zetten, maar toen mijn desembroden erin gingen zag ik dat ie twintig graden omlaag gezet was De schade daarmee viel gelukkig erg mee, blijkbaar was de oven nog behoorlijk heet. Maar het is mijzelf ook al twee keer overkomen, dus ergens zit er een verkeerd automatisme in dat knoppen draaien...
Wil
Ik had er bijna nog een tweede blooper gehad met de knoppen op mijn Belgische oven, om de een of andere reden vinden we de draairichting niet logisch Had mijn proefpanel gevraagd om de oven 20 graden hoger te zetten, maar toen mijn desembroden erin gingen zag ik dat ie twintig graden omlaag gezet was De schade daarmee viel gelukkig erg mee, blijkbaar was de oven nog behoorlijk heet. Maar het is mijzelf ook al twee keer overkomen, dus ergens zit er een verkeerd automatisme in dat knoppen draaien...
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl