image.jpg
Denk ik..... Dit moet een volkorenbrood zijn. image.jpg
Ik ging zo mooi van start... ;KJannyJanny schreef:Het hééft langer gerezen, we zijn gaan zwemmen,Geproefd hebben we wel en we vonden het erg zout. Probeer het morgen nogmaals en dan houd ik me aan de tijden, beloofd! Ik geef niet snel iets op
1,5 pr. van 500 gram????miesje1959 schreef:In het brood wat jij gebakken hebt zit 1,8% zout. De gemiddelde bakker gebruikt net zoveel in zijn broden.
Je kunt een zoutgehalte wel wat verlagen. Je kunt een zoutgehalte aanhouden tussen de 1,5 en 2%
Oké!bakplaat schreef:JannyJanny schreef:Het hééft langer gerezen, we zijn gaan zwemmen,Geproefd hebben we wel en we vonden het erg zout. Probeer het morgen nogmaals en dan houd ik me aan de tijden, beloofd! Ik geef niet snel iets op
Nu komt de aap uit de mouw ...Als het zout overduidelijk aanwezig is, (je vond het brood immers erg zout) heb je er zéker teveel van gebruikt.Zout moet je er niet bovenuit kunnen proeven,je proeft het ook wel als je het vergeten bent en dit geldt niet alléén voor brood.
En dat zou dan naast een te lange narijs ook mede oorzaak van je 'flop' kunnen zijn.Teveel zout gaat ten koste van de gistwerking.En nu ga je het morgen nogmaals proberen en beloof je je aan de tijden te houden.Dit is ook een niet geheel juiste instelling,de in recepten aangegeven rijstijden zijn,zoals Levine ook al zegt slechts richtlijnen.Elk zelfde deeg kan zich weer iets anders gedragen dan het vorige of het volgende, door (kleine) verschillen in omstandigheden.
Je dient het deeg steeds goed in de gaten te houden en daarbij kunnen tijden wel enigszins nuttig zijn,maar je ogen en handen/vingers zijn hierbij de beste instrumenten.
Succes ermee.
Ik snap niet wat dat met broodbakken te maken heeft als je al een weeglepel hebt ?? Bovendien zijn die dingen waarschijnlijk al weer uitverkocht.Janny schreef:Laat ik nou " toevallig" (bijna) de buurvrouw van de Action zijn! En mijn honden willen er net uit! :G
Bloem kan geen Volkoren zijn bij het malen van graan wordt voor bloem de kiemen en veel vezels eruit gezeefd.Janny schreef:Bedenk net wat. Volgens mij had ik volkoren tarwebloem in plaats van volkorenmeel.
Maakt dit wat uit?
Kan het niet checken, papiertje dat aan zak geniet zat is weg.
Maar ik zie daar alleen maar de lengtematen. ;BLevinebaktbrood schreef: Ik zei in mijn 1e reactie dat ik dacht dat het bakblik te groot was. In mijn recepten staat er altijd wel de maat van het bakblik bij.