Scheur in onderkant brood na bakken

Voor vragen over waarom brood niet geworden is zoals je had gewild, niet gerezen of misvormd etc. Je bloopers mogen hier ook bij.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
GeJe

Scheur in onderkant brood na bakken

Bericht door GeJe »

Hallo allemaal

Na het bakken heb ik vaak een scheur in de onderkant van het brood.
Wat gaat er dan mis? Teveel rijs in de oven? Niet goed gevormd?

Kan iemand mij helpen?

groet
Gert-Jan
Gebruikersavatar
papagena
Moderator
Berichten: 1864
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
Locatie: Hoogeveen

Re: Scheur in onderkant brood na bakken

Bericht door papagena »

Ik vermoed dat je het niet strak gevormd hebt. Een foto zou handig zijn.
Niet bij brood alleen....
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Scheur in onderkant brood na bakken

Bericht door bakplaat »

Dat zou idd. een mogelijke oorzaak kunnen zijn en om er verder op in te kunnen gaan, zou een foto ook handig zijn. ;B
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Ballie
Meesterbakker
Berichten: 2837
Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
Contacteer:

Re: Scheur in onderkant brood na bakken

Bericht door Ballie »

En niet te vergeten: Recept? Werkwijze?
Het leven is goed, in het Brabantse land...
Gebruikersavatar
GeJe

Re: Scheur in onderkant brood na bakken

Bericht door GeJe »

Een foto plaatsen was even wat puzzelen (ligt overigens helemaal aan mij). Maar volgens mij moet het zo goed gaan.
Het recept en werkwijze komt uit het boek van Levine (het Franse landbrood), maar ik heb het bij bijna alle broden die ik bak.

Het brood was trouwens heerlijk!

Afbeelding
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Scheur in onderkant brood na bakken

Bericht door Levinebaktbrood »

De afbeelding is niet te zien ;B .

De scheur kan meerdere oorzaken hebben: niet goed gekneed, te kort laten rijzen, niet goed gevormd, te hoge oventemperatuur.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Plaats reactie