Hallo allemaal
Na het bakken heb ik vaak een scheur in de onderkant van het brood.
Wat gaat er dan mis? Teveel rijs in de oven? Niet goed gevormd?
Kan iemand mij helpen?
groet
Gert-Jan
Scheur in onderkant brood na bakken
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Scheur in onderkant brood na bakken
Ik vermoed dat je het niet strak gevormd hebt. Een foto zou handig zijn.
Niet bij brood alleen....
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Scheur in onderkant brood na bakken
Dat zou idd. een mogelijke oorzaak kunnen zijn en om er verder op in te kunnen gaan, zou een foto ook handig zijn. ;B
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: Scheur in onderkant brood na bakken
En niet te vergeten: Recept? Werkwijze?
Het leven is goed, in het Brabantse land...
Re: Scheur in onderkant brood na bakken
Een foto plaatsen was even wat puzzelen (ligt overigens helemaal aan mij). Maar volgens mij moet het zo goed gaan.
Het recept en werkwijze komt uit het boek van Levine (het Franse landbrood), maar ik heb het bij bijna alle broden die ik bak.
Het brood was trouwens heerlijk!
Het recept en werkwijze komt uit het boek van Levine (het Franse landbrood), maar ik heb het bij bijna alle broden die ik bak.
Het brood was trouwens heerlijk!
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Scheur in onderkant brood na bakken
De afbeelding is niet te zien ;B .
De scheur kan meerdere oorzaken hebben: niet goed gekneed, te kort laten rijzen, niet goed gevormd, te hoge oventemperatuur.
De scheur kan meerdere oorzaken hebben: niet goed gekneed, te kort laten rijzen, niet goed gevormd, te hoge oventemperatuur.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken