Net een heerlijk ruikend kaas-uienbrood gebakken maar helemaal ingezakt.
Recept:
500 gram tarwebloem
320 gram water
25 gram roomboter
8 gram zout
5 gram gist
120 gram geraspte kaas
1 zeer fijn gesneden ui
Wat pizzakruiden
Stand 1 basis van Panasonic broodbakmachine.
Wat kan ik anders doen om een mooi gerezen brood te krijgen?
Wie weet het?
Kaas-uienbrood ingezakt....
- Creaviola
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 12
- Lid geworden op: di 29 dec 2015, 21:54
- Soepkipje
- Moderator
- Berichten: 794
- Lid geworden op: zo 04 dec 2011, 11:59
Re: Kaas-uienbrood ingezakt....
Je kunt 2 dingen doen/proberen: 1....of minder vocht gebruiken of 2..... korter programma gebruiken bv 3 uur.
Daarnaast kun je als je zelf meekijkt onder de deksel ook (mee) bepalen wanneer bakproces moet beginnen en ingrijpen als als het moet. Desnoods programma onderbreken en deeg laten rijzen zolang als nodig en daarna laten bakken.
Daarnaast kun je als je zelf meekijkt onder de deksel ook (mee) bepalen wanneer bakproces moet beginnen en ingrijpen als als het moet. Desnoods programma onderbreken en deeg laten rijzen zolang als nodig en daarna laten bakken.
Eschenfelder graanvlokker (hout), Hawos graanmolen Easy, Panasonic SD-253 en SD-255, 1x Smeg, 1x Siemens en 2x Boschovens
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Kaas-uienbrood ingezakt....
Inzakken betekent overrijs en dat kan veroorzaakt worden door te veel vocht of te veel gist.
Ik zie echter geen rare dingen in jouw recept. Wellicht dat de gist wat omlaag kan naar 4 gram.
Ik zie echter geen rare dingen in jouw recept. Wellicht dat de gist wat omlaag kan naar 4 gram.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Creaviola
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 12
- Lid geworden op: di 29 dec 2015, 21:54
Re: Kaas-uienbrood ingezakt....
Oké, ik zou minder vocht of minder gist kunnen gebruiken maar dit recept zonder kaas en ui gebruik ik altijd voor gewoon witbrood met deze samenstelling. Altijd keurig mooi gerezen brood!
Op de machine zit wel een snel programma van 2 uur. Zou dat kunnen? Als ik normaal wit brood bak op dit snelle programma is het nooit zo mooi hoog gerezen, meer compact, dus dat doe ik eigenlijk nooit.
Op de machine zit wel een snel programma van 2 uur. Zou dat kunnen? Als ik normaal wit brood bak op dit snelle programma is het nooit zo mooi hoog gerezen, meer compact, dus dat doe ik eigenlijk nooit.
- Soepkipje
- Moderator
- Berichten: 794
- Lid geworden op: zo 04 dec 2011, 11:59
Re: Kaas-uienbrood ingezakt....
Niks mis met je(aanvankelijke) recept voor witbrood, maar door toevoegen van bv de ui voeg je nog eens extra vocht toe en kan dan net het verschil maken tussen mooi gerezen brood en overrijs (compacte/baksteen).
Met een broodbakmachine blijft het altijd schipperen tussen ingrediënten (vooral ook hoeveelheden van elk) en gebruik van programma's (en ja meer ervaring hiermee brengt je veel verder).
Met een broodbakmachine blijft het altijd schipperen tussen ingrediënten (vooral ook hoeveelheden van elk) en gebruik van programma's (en ja meer ervaring hiermee brengt je veel verder).
Eschenfelder graanvlokker (hout), Hawos graanmolen Easy, Panasonic SD-253 en SD-255, 1x Smeg, 1x Siemens en 2x Boschovens