Desembrood uitgescheurd

Voor vragen over waarom brood niet geworden is zoals je had gewild, niet gerezen of misvormd etc. Je bloopers mogen hier ook bij.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Jorte
Chef stoffer en blik
Berichten: 22
Lid geworden op: zo 02 okt 2016, 12:53

Desembrood uitgescheurd

Bericht door Jorte »

Paar dagen geleden een desembrood gebakken in mijn Green Egg.
Is wel iets te enthousiast gegaan zo te zien:
Afbeelding

Smaakte gelukkig lekker, maar zit me wel af te vragen hoe het komt.
Temp was rond de 230 en er was voldoende stoom.

Afbeelding
Gebruikersavatar
Isjenljaart
Chef stoffer en blik
Berichten: 17
Lid geworden op: zo 27 nov 2016, 23:25

Re: Desembrood uitgescheurd

Bericht door Isjenljaart »

Anders insnijden, denk ik.. Meer in de lengte dan in de breedte
Maar het is altijd een goed teken vind ik!
Gebruikersavatar
Jorte
Chef stoffer en blik
Berichten: 22
Lid geworden op: zo 02 okt 2016, 12:53

Re: Desembrood uitgescheurd

Bericht door Jorte »

Merci, ga dat maar doen voortaan bij dit model :)
Gebruikersavatar
stillekracht
Deegroller
Berichten: 467
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 19:42

Re: Desembrood uitgescheurd

Bericht door stillekracht »

Het ziet er toch uit alsof je een te snelle korst vorming hebt gehad. Dit kan je uitstellen door...... meer stoom.

Verstuurd vanaf mijn SM-G901F met Tapatalk
Plaats reactie