Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Voor vragen over waarom brood niet geworden is zoals je had gewild, niet gerezen of misvormd etc. Je bloopers mogen hier ook bij.
Gebruikersavatar
Door Anna
#60831
Hebben jullie dat ook wel eens, dat je brood niet mislukt is maar er toch wel apart uitziet? Geïnspireerd door mijn eigen misbaksel van vandaag dit nieuwe topic, want ik ben natuurlijk ook wel benieuwd naar jullie rariteiten. Maak eens een foto en plaats die hier :grin:

Geduld is een schone zaak :mrgreen:
Afbeelding
Dit krijg je dus als je denkt dat je wel een iets kleiner bakblik kunt gebruiken (want gisteren werden ze zo plat), er voorgeschreven staat dat het deeg 75-90min moet rijzen en daarna nog eens 90-120min, je het piepsignaal mist vanwege de deurbel en dan denkt dat je tijd moet inhalen, vervolgens niet meer weet hoe lang - of waarschijnlijker hoe kort - de narijs al bezig is en het deeg met de vingerproef goed lijkt. Het kon ook al niet goed gaan nadat ik zo ongeveer alles al uit m'n handen liet vallen bij het deeg maken..
Gebruikersavatar
Door Bioloogje
#60841
Aaawh, arme jij! Ik had een soortgelijke ervaring laatst bij het bakken van stokbroden voor een feestje. Moest vroeg opstaan om te bakken (wie mij kent, weet dat dat op zich al een hachelijke zaak is) en heb kennelijk bij de berekening van ratio starter:deeg een fout gemaakt. Bleef blubberig deeg. Dus: beetje meel erbij, misschien nog wat water, etc etc. Gokken hoeveel zout ik uiteindelijk moest toevoegen en toen op hoop van zegen uiteindelijk maar 'artisanale' stokbroden van het natte deeg Afbeelding
gevormd :D, zie de foto voor het resultaat. De bedoeling was 6 stuks... Ze waren overigens nog best smakelijk Afbeelding
Gebruikersavatar
Door Rik59
#60842
Ziet er niet slecht uit voor een "met de vinger in de lucht" broodje..
En zo te zien hebben die 6 zich aardig vermenigvuldigd..
Gebruikersavatar
Door oudbakken
#61498
krijg mijn volkoren niet hoog genoeg

Afbeelding

dus dit vind ook een misbaksel

Afbeelding

amper 8cm hoog :evil:
welk meel?

Zeker jammer. Denkend dat jou info nieuw was heb i[…]

Hiljo gebruikt in zijn boek soms heel weinig voc[…]

Bakken in een houtoven

Koos..Koos... dat hum lijken wel puddingbroodjes!![…]

De sportschool behoort niet tot een van mijn hobby[…]