Hebben jullie dat ook wel eens, dat je brood niet mislukt is maar er toch wel apart uitziet? Geïnspireerd door mijn eigen misbaksel van vandaag dit nieuwe topic, want ik ben natuurlijk ook wel benieuwd naar jullie rariteiten. Maak eens een foto en plaats die hier :grin:
Geduld is een schone zaak
Dit krijg je dus als je denkt dat je wel een iets kleiner bakblik kunt gebruiken (want gisteren werden ze zo plat), er voorgeschreven staat dat het deeg 75-90min moet rijzen en daarna nog eens 90-120min, je het piepsignaal mist vanwege de deurbel en dan denkt dat je tijd moet inhalen, vervolgens niet meer weet hoe lang - of waarschijnlijker hoe kort - de narijs al bezig is en het deeg met de vingerproef goed lijkt. Het kon ook al niet goed gaan nadat ik zo ongeveer alles al uit m'n handen liet vallen bij het deeg maken..
Foto's van je misbaksel(s)
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Foto's van je misbaksel(s)
Aaawh, arme jij! Ik had een soortgelijke ervaring laatst bij het bakken van stokbroden voor een feestje. Moest vroeg opstaan om te bakken (wie mij kent, weet dat dat op zich al een hachelijke zaak is) en heb kennelijk bij de berekening van ratio starter:deeg een fout gemaakt. Bleef blubberig deeg. Dus: beetje meel erbij, misschien nog wat water, etc etc. Gokken hoeveel zout ik uiteindelijk moest toevoegen en toen op hoop van zegen uiteindelijk maar 'artisanale' stokbroden van het natte deeg
gevormd :D, zie de foto voor het resultaat. De bedoeling was 6 stuks... Ze waren overigens nog best smakelijk [emoji4]
gevormd :D, zie de foto voor het resultaat. De bedoeling was 6 stuks... Ze waren overigens nog best smakelijk [emoji4]
Groetjes, Annelies
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Foto's van je misbaksel(s)
Ziet er niet slecht uit voor een "met de vinger in de lucht" broodje..
En zo te zien hebben die 6 zich aardig vermenigvuldigd..
En zo te zien hebben die 6 zich aardig vermenigvuldigd..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Foto's van je misbaksel(s)
Ja, maar mooi is anders en meer geluk dan wijsheid[emoji256].
Groetjes, Annelies
- oudbakken
- Deegroller
- Berichten: 292
- Lid geworden op: vr 14 sep 2018, 16:16
Re: Foto's van je misbaksel(s)
krijg mijn volkoren niet hoog genoeg
dus dit vind ook een misbaksel
amper 8cm hoog
dus dit vind ook een misbaksel
amper 8cm hoog
Heetlucht oven LOTUS mod. FOV 2.6kW.
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen