Eigenaardige vaststelling bij het doornemen van de handleiding en het receptenboekje. In de handleiding staat o.a. het volgende: 'Gebruik per bakbeurt nooit meer dan de maximumhoeveelheid van volgende ingrediënten: bloem: '700 gram'
In het receptenboekje lees ik voor een wit brood van 1000 gr: 770 gram bloem in het bakblik doen.
Hier spreekt Domo zichzelf toch een beetje tegen, me dunkt.
Daarom ben ik zelf op zoek gegaan naar een recept en zo kwam ik uit op de bakkersformule. Ik gebruikte volgend formule:
- Bloem: 100%
- Water: 60%
- Droge gist: 1,4%
- Zout: 1,5%
- Boter: 5%
- Suiker: 1%
- Bloem: 600 gr
- Water: 360 ml
- Droge gist: 8,4 gram
- Zout: 9 gram
- Boter: 30 gram
- Suiker 6 gram
Ik merk tijdens het rijzen dat het deeg tot tegen het kijkvenster gerezen is. Nu het aan het bakken is, is het toch een beetje ingezakt. Iemand tips? Minder gist? Of meer van iets anders? Zouden jullie deze formule behouden of wijzigen?