Soubry 6 granen brood mix
Geplaatst: ma 11 mar 2019, 18:53
Heeft er iemand ervaring met Soubry 6 granen brood mix?
Het recept geeft 60% hydratatie, maar dat geeft bij mij een erg kleverige brij (na 10 min kneden met de superdeeghaak in een KitchenAid Artisan). Ik heb er dan 20 gr bloem bijgestaan (58%), en nog 5 min. gekneed. Het was beter maar toch nog altijd erg kleverig. Ik kon wel een mooi vliesje trekken.
Dan eerste keer opgebold en 45 min laten rijzen. Het deeg zakte vrij plat uit.
In twee stukken gedaan en opnieuw opgebold. Na 1 uur rijzen was het resultaat redelijk, maar toch niet gerezen zoals ik met andere bloem heb.
Het resultaat blijft wat te plat.
Hoe kan ik dit verbeteren?
Het recept geeft 60% hydratatie, maar dat geeft bij mij een erg kleverige brij (na 10 min kneden met de superdeeghaak in een KitchenAid Artisan). Ik heb er dan 20 gr bloem bijgestaan (58%), en nog 5 min. gekneed. Het was beter maar toch nog altijd erg kleverig. Ik kon wel een mooi vliesje trekken.
Dan eerste keer opgebold en 45 min laten rijzen. Het deeg zakte vrij plat uit.
In twee stukken gedaan en opnieuw opgebold. Na 1 uur rijzen was het resultaat redelijk, maar toch niet gerezen zoals ik met andere bloem heb.
Het resultaat blijft wat te plat.
Hoe kan ik dit verbeteren?