Uit het boek van Robert van beckhoven, (eerste deel) probeer ik de puddingbroodjes te maken.
Deeg maken, vliesje is super dun dus lijkt me goed gekneed. (Kitchen aid, mengen 4 min stand 1, kneden 7 min stand 2)
1e poging: Broodjes hard, niet goed gerezen. hmmm zeker geen lekker zacht broodje.
- misschien meer gist gebruiken, recept zegt 30 gram verse gist.
2e poging: 15 gram instant gist(eerste keer 10gr gebruikt) laten rijzen onder zelf gefabriceerd rijskastje. (plastic bak met bakje kokend water (afgedekt). Broodjes nog steeds te hard....en niet goed gerezen.
3e poging: wil ik vanavond proberen maar wat zal ik aanpassen? Soort bloem? (nu van de molen gebruikt) Meer vocht?
De rijstijd vind ik ook erg kort, 10 min rusten => 45 min rijzen. Misschien dit aanpassen? Het deeg ontwikkelt zicht tijdens rijzen gewoon niet goed begrijp niet waar dit aan ligt. Broden die ik maak rijzen juist wel goed.
Misschien heeft iemand een goed recept/ ideeen?
Alvast bedankt voor de tips .
