Teveel stoom of toch te korte vormrijs?
Geplaatst: zo 12 mei 2019, 10:40
Mijn schoonzoon beschikt sinds kort over een professionele keuken en dito apparatuur om zijn cateringbedrijf te runnen. Aangezien ik af en toe brood(jes) lever, mag ik nu ook van die keuken gebruikmaken. Ik maakte briochebroodjes op maat en dat ging goed. Maar mijn desembrood wilde ik met stoom bakken en daar ging het niet goed. Tenminste, ik denk dat ik daarom zo’n vreemd broodje uit de oven haalde. :Z: De korst was een beetje opgeblazen en de kruim ... enfin, dat zie je op de foto. Het was bovendien nog erg zwaar dus had in ieder geval geen goede ovenrijs gehad. Ik hanteerde 20 minuten stoom en 20 zonder. Kwam dat misbaksel nou door teveel stoom (op zo’n professionele oven kun je de intensiteit van stoom instellen; ik gebruikte 60%) of heb ik toch te weinig geduld gehad bij de tweede rijs en het brood te vroeg de oven ingeschoten?