Openscheuren brood
Geplaatst: za 29 jun 2019, 10:45
Hallo allemaal. Ik ben veel met desem bezig. Zojuist nog een brood gebakken.
Wat bij mij nogal eens gebeurt is dat het brood prima rijst, mooie kleur, goede smaak, maar dat het brood in de oven niet ‘open scheurt’. Andere keren krijg ik juist een heel mooi open brood. Zie bijgevoegde foto.
Nu is het meer een visueel ding, maar waar ligt dit aan? Is het onvoldoende ovenrijs (al veel over geschreven) of is het iets anders? Zoals insnij techniek, stoom, temperatuur, etc.
Marcel.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Wat bij mij nogal eens gebeurt is dat het brood prima rijst, mooie kleur, goede smaak, maar dat het brood in de oven niet ‘open scheurt’. Andere keren krijg ik juist een heel mooi open brood. Zie bijgevoegde foto.
Nu is het meer een visueel ding, maar waar ligt dit aan? Is het onvoldoende ovenrijs (al veel over geschreven) of is het iets anders? Zoals insnij techniek, stoom, temperatuur, etc.
Marcel.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk