Pagina 1 van 1
Korst
Geplaatst: ma 23 mar 2020, 10:37
door Vitamine C
Hmm zit een beetje te klooien met de korst.
Probleem: Korst is taai als deze uit vriezer/ dag oud is.
Gisteren testje gedaan:
Minder water in oven en de oven naar 20 min opengezet met pollepel. 10 min open totaal 30m baktijd.
Korst voelde lekker knapperig aan. Vanochtend niet meer.
Nu kan ik het natuurlijk weer oppiepen in de oven, maar die heb ik niet altijd bij de hand.
Iemand nog tips wat ik kan proberen?
Korst
Geplaatst: ma 23 mar 2020, 12:38
door PatrickD
Ik persoonlijk vind ze ook wat bleek. Je kan ze best 5 min langer bakken. De korst zou dan ook langer knapperig blijven.
En niet afdekken in een plastic zak of iets dergelijks natuurlijk
In een papieren zak of bakpapier etc
Oh en geen verstoffen toevoegen
Re: Korst
Geplaatst: ma 23 mar 2020, 13:51
door BakkerGerrit
PatrickD schreef: ↑ma 23 mar 2020, 12:38
........
Oh en geen verstoffen toevoegen
Ik voeg NOOIT verstoffen toe......
Re: Korst
Geplaatst: ma 23 mar 2020, 13:55
door Vitamine C
PatrickD schreef: ↑ma 23 mar 2020, 12:38
Ik persoonlijk vind ze ook wat bleek. Je kan ze best 5 min langer bakken. De korst zou dan ook langer knapperig blijven.
En niet afdekken in een plastic zak of iets dergelijks natuurlijk
In een papieren zak of bakpapier etc
Oh en geen verstoffen toevoegen
Ik zal is 5 minuutjes langer doen. Maar verstoffen begrijp ik niet helemaal
Re: Korst
Geplaatst: ma 23 mar 2020, 16:02
door PatrickD
Sorry typfout. Vet stoffen. Olie, boter etc
Re: Korst
Geplaatst: wo 25 mar 2020, 10:44
door Vitamine C
Korst is weer goed gelukt. 35 minuten oventijd, waarvan laatste 10 min oven op kiertje.
(foto is beetje snel genomen, maar kleur is ook beter)
Re: Korst
Geplaatst: wo 25 mar 2020, 10:57
door PatrickD
Goed gelukt! Mooi broodje hoor [emoji106]
Re: Korst
Geplaatst: wo 25 mar 2020, 11:16
door Vitamine C
ook vanochtend nog lekker knapperig en goede smaak.
Re: Korst
Geplaatst: za 28 mar 2020, 16:53
door RedYssel
Wees inderdaad niet te bang om wat langer te bakken lekker mee knutselen. Ook hebben broden met een hydratatie van boven de 75% vocht de neiging om weer zachter te worden. Daarom moet je ze vrij pittig bakken!.
Re: Korst
Geplaatst: za 28 mar 2020, 18:13
door Vitamine C
Ja dacht ik bak de broden te lang. Maar dat viel dus mee.
Volkorenbrood was wel weer steviger en iets zachtere korst maar is ook iets lastiger brood