Korst

Voor vragen over waarom brood niet geworden is zoals je had gewild, niet gerezen of misvormd etc. Je bloopers mogen hier ook bij.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Korst

Bericht door Vitamine C »

Hmm zit een beetje te klooien met de korst.

Probleem: Korst is taai als deze uit vriezer/ dag oud is.

Gisteren testje gedaan:

Minder water in oven en de oven naar 20 min opengezet met pollepel. 10 min open totaal 30m baktijd.

Korst voelde lekker knapperig aan. Vanochtend niet meer. :(
Nu kan ik het natuurlijk weer oppiepen in de oven, maar die heb ik niet altijd bij de hand.

Iemand nog tips wat ik kan proberen?

Afbeelding
Gebruikersavatar
PatrickD
Opboller
Berichten: 195
Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
Locatie: Arnhem

Korst

Bericht door PatrickD »

Ik persoonlijk vind ze ook wat bleek. Je kan ze best 5 min langer bakken. De korst zou dan ook langer knapperig blijven.

En niet afdekken in een plastic zak of iets dergelijks natuurlijk

In een papieren zak of bakpapier etc

Oh en geen verstoffen toevoegen
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Korst

Bericht door BakkerGerrit »

PatrickD schreef: ma 23 mar 2020, 12:38 ........

Oh en geen verstoffen toevoegen

Ik voeg NOOIT verstoffen toe...... :D
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Korst

Bericht door Vitamine C »

PatrickD schreef: ma 23 mar 2020, 12:38 Ik persoonlijk vind ze ook wat bleek. Je kan ze best 5 min langer bakken. De korst zou dan ook langer knapperig blijven.

En niet afdekken in een plastic zak of iets dergelijks natuurlijk

In een papieren zak of bakpapier etc

Oh en geen verstoffen toevoegen
Ik zal is 5 minuutjes langer doen. Maar verstoffen begrijp ik niet helemaal :roll:
Gebruikersavatar
PatrickD
Opboller
Berichten: 195
Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
Locatie: Arnhem

Re: Korst

Bericht door PatrickD »

Sorry typfout. Vet stoffen. Olie, boter etc
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Korst

Bericht door Vitamine C »

Afbeelding

Korst is weer goed gelukt. 35 minuten oventijd, waarvan laatste 10 min oven op kiertje.

(foto is beetje snel genomen, maar kleur is ook beter)
Gebruikersavatar
PatrickD
Opboller
Berichten: 195
Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
Locatie: Arnhem

Re: Korst

Bericht door PatrickD »

Goed gelukt! Mooi broodje hoor [emoji106]
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Korst

Bericht door Vitamine C »

ook vanochtend nog lekker knapperig en goede smaak.
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Korst

Bericht door RedYssel »

Wees inderdaad niet te bang om wat langer te bakken lekker mee knutselen. Ook hebben broden met een hydratatie van boven de 75% vocht de neiging om weer zachter te worden. Daarom moet je ze vrij pittig bakken!.
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Korst

Bericht door Vitamine C »

Ja dacht ik bak de broden te lang. Maar dat viel dus mee.

Volkorenbrood was wel weer steviger en iets zachtere korst maar is ook iets lastiger brood
Plaats reactie