papagena schreef: ↑ma 06 apr 2020, 16:36
Vertel eens precies wat je gedaan hebt en wat exact je recept is.
Recept:
500 gram bloem
theelepel bakpoeder
snuf fijn zeezout
4 eetlepels goede olijfolie
200 ml handwarm water
werkwijze:
Ik zeef de bloem, bakpoeder en zout in een grote kom. Gat in het midden gemaakt en olijfolie en water toegevoegd. Even kneden tot het een mooi samenhangend deeg is, ingerold in plasticfolie en half uur bij kamer temperatuur laten rusten.
Dan deeg verdelen in balletjes, van de balletjes platte broden maken met een deegroller, de laatste keer zelfs flinterdun gerold, bijna zo dun als een matze. Koekenpan goed heet laten worden, droog, en dan de broden bakken. 40 seconden per kant. Krijg enorme luchtbellen tussen het deeg, dus lijkt me dat er genoeg hitte aanwezig is.
Dit recept gaat me altijd goed af, maar zelfs met dit deeg dus van die rare vlekken en het lijkt zelfs nattig. Heel vreemd vind ik het!