Ongaar of mislukt brood: wat kun je er nog meer mee?

Voor vragen over waarom brood niet geworden is zoals je had gewild, niet gerezen of misvormd etc. Je bloopers mogen hier ook bij.
Plaats reactie
Jette
Gaat de goede kant op
Berichten: 58
Lid geworden op: do 10 okt 2019, 21:46

Ongaar of mislukt brood: wat kun je er nog meer mee?

Bericht door Jette » za 11 apr 2020, 14:24

Gisteren ciabatta's gebakken, maar die zijn mislukt (ongaar en heel compact). Denk dat ik wel weet waar het probleem ligt in dit geval, maar ik vroeg me af wat jullie doen met ongaar of mislukt brood, behalve het opnieuw/ langer bakken of er bv croutons of paneermeel van maken. Vind het zonde om voedsel weg te gooien en voorkom dat liever zo veel mogelijk.

Meen hier wel eens gelezen te hebben over de mogelijkheid oud brood te verwerken in een nieuw deeg, maar kon het niet terugvinden. Ben benieuwd of jullie nog meer ideeën hebben en/ of wat jullie doen. Ben vooral op zoek naar ideeën om ongaar of 'mislukt' brood te verwerken - als het alleen maar droog of oud is, vind ik het geen probleem het te eten of er iets anders mee te verzinnen.
Laatst gewijzigd door Jette op za 11 apr 2020, 14:56, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1323
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Ongaar of mislukt brood: wat kun je er nog meer mee?

Bericht door Rik59 » za 11 apr 2020, 14:45

The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.

Jette
Gaat de goede kant op
Berichten: 58
Lid geworden op: do 10 okt 2019, 21:46

Re: Ongaar of mislukt brood: wat kun je er nog meer mee?

Bericht door Jette » za 11 apr 2020, 14:56

Leuke ideeën! Dank je :)

Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1323
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Ongaar of mislukt brood: wat kun je er nog meer mee?

Bericht door Rik59 » za 11 apr 2020, 15:44

Wie zei dat ook weer... at your service :) :)
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.

Jette
Gaat de goede kant op
Berichten: 58
Lid geworden op: do 10 okt 2019, 21:46

Re: Ongaar of mislukt brood: wat kun je er nog meer mee?

Bericht door Jette » za 11 apr 2020, 23:12

Haha, nou, gelukt hoor ;)

Gebruikersavatar
Bakker Henk
Deegroller
Berichten: 277
Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11

Re: Ongaar of mislukt brood: wat kun je er nog meer mee?

Bericht door Bakker Henk » zo 12 apr 2020, 01:38

Je kunt het ook in een nieuw brooddeeg gebruiken. Even googelen op internet.
Voorbeeldje:
https://dezelfvoorzieningsbijbel.blogsp ... brood.html

Jette
Gaat de goede kant op
Berichten: 58
Lid geworden op: do 10 okt 2019, 21:46

Re: Ongaar of mislukt brood: wat kun je er nog meer mee?

Bericht door Jette » zo 12 apr 2020, 01:51

Bakker Henk schreef:
zo 12 apr 2020, 01:38
Je kunt het ook in een nieuw brooddeeg gebruiken. Even googelen op internet.
Voorbeeldje:
https://dezelfvoorzieningsbijbel.blogsp ... brood.html
Bedankt Henk! Dat ga ik in ieder geval maar eens doen.

Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1323
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Ongaar of mislukt brood: wat kun je er nog meer mee?

Bericht door Rik59 » zo 12 apr 2020, 05:38

Leuke site Henk!! :thumbup: :thumbup:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.

Plaats reactie