Ongaar of mislukt brood: wat kun je er nog meer mee?
Geplaatst: za 11 apr 2020, 14:24
Gisteren ciabatta's gebakken, maar die zijn mislukt (ongaar en heel compact). Denk dat ik wel weet waar het probleem ligt in dit geval, maar ik vroeg me af wat jullie doen met ongaar of mislukt brood, behalve het opnieuw/ langer bakken of er bv croutons of paneermeel van maken. Vind het zonde om voedsel weg te gooien en voorkom dat liever zo veel mogelijk.
Meen hier wel eens gelezen te hebben over de mogelijkheid oud brood te verwerken in een nieuw deeg, maar kon het niet terugvinden. Ben benieuwd of jullie nog meer ideeën hebben en/ of wat jullie doen. Ben vooral op zoek naar ideeën om ongaar of 'mislukt' brood te verwerken - als het alleen maar droog of oud is, vind ik het geen probleem het te eten of er iets anders mee te verzinnen.
Meen hier wel eens gelezen te hebben over de mogelijkheid oud brood te verwerken in een nieuw deeg, maar kon het niet terugvinden. Ben benieuwd of jullie nog meer ideeën hebben en/ of wat jullie doen. Ben vooral op zoek naar ideeën om ongaar of 'mislukt' brood te verwerken - als het alleen maar droog of oud is, vind ik het geen probleem het te eten of er iets anders mee te verzinnen.